Zámeckou sezonu ukončí na Krásném Dvoře Svatokateřinské slavnosti
Svatokateřinské slavnosti na zámku v Krásném Dvoře. FOto: Zámek Krásný Dvůr
Co se chystá

Krásný Dvůr - Zámeckou sezonu 2019 ukončí na Krásném Dvoře Svatokateřinské slavnosti. Návštěvníci uvidí exponáty z depozitářů a slavnostně vyzdobené interiéry. Děti potěší pohádka.

Na 24. listopadu připravila správa zámku v Krásném Dvoře pro návštěvníky příležitost prohlédnout si jindy ukryté předměty z místních depozitářů. Výjimečně bude v rámci prohlídek vystavena socha svaté Barbory a další předměty. Speciální prohlídky vánočně vyzdobených interiérů se zaměří na dobu mezi svatohavelským posvícením a Vánočními svátky. Příchozí se dozví, co to je posvícení, jak se slavily svátky svatého Martina či Kateřiny, co znamenají jednotlivé adventní symboly či proč Mikuláš naděluje dětem dárky. Prohlídky začínají každou celou hodinu od 10 do 15 hodin.

Program ukončí ve Velkém sále zámku pohádka O rybáři a zlaté rybce v podání Divadla Rozmanitostí z Mostu. Známá pohádka vypráví o rybářce, která vybírá tak dlouho, až přebere. Divadelní představení pro malé i velké začíná v 16 hodin.

Ve dnech 26. až 29. listopadu je možné objednat speciální svatokateřinskou prohlídku vánočně vyzdobeným zámkem pro skupiny od 10 osob. Kolektivy se mohou objednávat telefonicky i e-mailem.

„Děkujeme všem, kteří v letošním roce na zámek Krásný Dvůr již zavítali. Kdo to ještě letos nestihl, má šanci o Svatokateřinských slavnostech. Pro každého, kdo přijde, bude připraven drobný dárek,“ dodává kastelánka Michaela Hofmanová.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru