Most - Mostecký závod, určený všestranným cyklistům, jimž nejsou cizí kombinace sjezdu, maratonu a crosscountry, bude opět přichystán na třech kopcích v bezprostřední blízkosti centra Mostu. Letos to ale bude trochu jiné.

Foto: Miloš Lubas

V první řadě je posunutý termín z tradičně podzimního na 30. srpen 2015. Další, neméně zajímavé novinky budou na trati, která by letos měla být podstatně náročnější. Vyšší náročnost ale na druhé straně kompenzuje další novinka - rozdělení startovního pole na kategorie Race a Hobby, přičemž „hobíci" nemusí absolvovat nejnáročnější rychlostní zkoušku.

Pojďme si představit, o čem a pro koho vlastně enduro závody jsou: Princip závodu spočívá v měřených úsecích, jejichž čas se v cíli sečte, vyhrává ten, kdo bude mít výsledný čas nejnižší. Závodníci startují individuálně v určených intervalech, a mezi měřenými úseky musí povinně přejet po určené trase, zde ale mají dostatek času k odpočinku, občerstvení, příp. údržbě kola. Omezeni jsou pouze celkovým časovým limitem. V praxi to vypadá tak, že přejezdy většinou absolvují pohodovým tempem společně ve skupinkách, což má proti běžným závodům své kouzlo.

Zázemí a start závodu bude opět v areálu Koupaliště Ressl, k dispozici je zde minigolf, petanque, tenisový kurt. Trasa závodu bude vyznačena v sobotu 29. srpna do 11 hodin sprejem a páskami. Celková délka bude 30 km, z nichž 12 km budou tvořit měřené úseky. Více informací je možné najít na stránkách pořadatele www.klmost.cz, online přihlášku na stránkách www.enduroserie.cz.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru