Žatec - Zajímavou výstavu fotografií chystá Regionální muzeum Karla Polánka v Křížově vile v Žatci. Uvidíte na ní práci fotografky Věry Vernerové. Ta svým objektivem zachycuje mimořádné okamžiky ze života obyvatel exotických zemí.

 

Věra Vernerová prozkoumává rozličné lidské podmínky od módy ve třpytících se evropských velkoměstech přes komerční prostředí na Blízkém východě až k chudobným vesnicím v daleké Africe a Asii a na svých fotografiích zachycuje mimořádné okamžiky krásy, elegance, lítosti i důstojnosti. Fotografie pořizuje převážně v přirozeném světle a s minimálními úpravami, divák se pohledem na ně přenese na exotické cesty a je podnícen k introspekci svých vlastních pohledů a pravd.

Jako někdejší modelka a múza fotografa se Věra projevuje unikátním citem pro spojení s čočkou fotoaparátu. Její osobní vyrovnanost, vstřícnost a estetický smysl pro kompozici umožnuje jejím objektům cítit se uvolněně a lehce, i těm, které se zprvu cítí nesměle, zranitelně či které žijí na okraji společnosti. Tím vším se jí daří zobrazovat okamžiky skutečné lidskosti, a v tom spočívá síla jejích fotografií.

„Když fotografuji", říká Věra, „cítím se, jako bych každý moment prožila dvakrát."

Věra často spolupracuje s mezinárodními neziskovými organizacemi ve světě jako je Global Vision International. Nyní se věnuje projektu neziskové organizace Nadání a dovednosti Roadshow s Veronikou, kdy objíždí společně s patronkou tohoto projektu Veronikou Kašákovou dětské domovy po celé České republice.

Její práce byly uvedené v National Geographic, Vogue a na výstavách ve Spojených arabských emirátech a v Království Saudské Arábie.

 

Nyní máte příležitost posoudit práci této zajímavé ženy a nadané fotografky na výstavě v žatecké Křížově vile v Zeyerově ulici 344, od 21. ledna do 28. února, otevírací doba Křížovy vily je od úterý do pátku od 9 do 12 hodin a od 12.30 do 17 hodin, v sobotu a neděli v době od 13 do 17 hodin. Vernisáž proběhne 21. ledna od 17. hodin.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru