Aneta Rohla si splnila životní sen. Foto: Jitka Fárová
Lidé

Otvice – „Miluju děti a dvě jsou málo,“ říká s úsměvem mladá sympatická maminka dvou dětí Aneta Rohla z Otvic na Chomutovsku. Jejím životním snem bylo založit si školku a po narození dcerky Jasmínky si tento sen splnila. S manželem si postavili rodinný dům, vedle kterého vyrostl další objekt, právě nová školka.

1. Vy jste původně pracovala jako právník a teď otvíráte svoji školku. To je přeci jenom velký profesní skok od různých krimi kauz k malým dětem. Nemyslíte?

Určitě, je to velká životní změna a já se na ni neskutečně těším. Vytvořila jsem něco, na co jsem pyšná a s hlubokou pokorou se těším, až se otevřou naše dveře pro první dětičky. Z praxe právě vím, jak je důležité vytvořit bezpečný prostor pro ty nejmenší z nás. 

2404skolka2 d8c3d

Děti určitě uvítají hračky z přírodních materiálů. Foto: Jitka Fárová

2. V úvodu jste zmínila, že to byl váš sen, otevřít si školku. Kdy jste o založení školky začala uvažovat reálně?

O založení školky mluvím již od mých 20 let, tedy abych byla přesná, přála jsem si vždy školičku nebo obchod s dětskou obuví. Reálně jsem o vybudování dětské skupinky začala uvažovat po narození mé dcery Jasmínky. Říkala jsem si, že plno věcí lze dělat jinak, s takovým větším respektem vůči rodičům, pro které je mnohdy velmi náročné dát své dítě okolo jednoho roku do školičky.

2404skolka5 d038a

Aneta Rohla s dcerkou Jasmínkou, podle které se školička jmenuje. Foto: Jitka Fárová

3. Jaká je kapacita školky?

Dětská skupinka má kapacitu pouze 12 dětiček.

4. Čím se vaše školka bude lišit od těch běžných?

Naše školička je vytvořena s láskou a porozuměním k nejmenším dětem. Nabízíme přírodní učení. Nejsme vyhranění vůči nějakému stylu výchovy, prostě necháváme děti dělat, to co je jim přirozené.

2404skolka6 b35bf

Zakladatelka chce pro děti příjemné prostředí. Foto: Jitka Fárová

5. Pro jaké děti je školka vhodná?

Přijímáme děti od jednoho roku do pěti let.

6. Zvolila jste vybavení ve stylu safari. Proč právě tohle?

Vybavení Afrika - safari je mi nějak celoživotně blízké. Safari barvy jsou mi příjemné a zároveň budí u dětí uklidňující pocit.

2404skolka3 4bbe6

Vybavení školky je ve stylu safari. Foto: Jitka Fárová

7. Mají rodiče možnost si školku prohlédnout?

Ano jistě. Momentálně mám před sebou Den otevřených dveří dne 28. a 29. dubna vždy od 10 do 12 hodin a následně od 14 do 16 hodin. Nabízíme i možnost soukromé prohlídky školičky. Takže není problém zavolat a domluvit se na individuálním termínu. Veškeré informace naleznete na www.skolkajasminka.cz

8. Kdy se oficiálně školka otevře?
Skupinka se oficiálně otevře dne 1. 7. 2024.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru