OBRAZEM: Gymnazisté ze Žatce se zúčastnili mezinárodní soutěže v robotice
3x foto: Magdaléna Kuffová
Louny

Žatec - Šest studentů z Gymnázia Žatec se v sobotu 9. června zúčastnilo 15. ročníku mezinárodní soutěže v robotice, která probíhá v Praze na Vyšehradě. Mezi stovky soutěžících z Polska, Slovenska, Německa, Kypru a dalších zemí se velmi aktivně zařadily tři týmy našeho gymnázia.

Týmy byly složeny vždy ze dvou studentů a musely si vymyslet originální jména, v našem případě KaMaXD, NSR a Jahoďáci.

Na Robotickém dni 2018 bylo několik typů soutěží. Dívčí tým KaMaXD soutěžil v kategorii Line Follower, kde musel robot sledovat čáru a překonávat překážky na dráze. Další dva týmy se pokusily zachránit medvěda v soutěži Bear Rescue, při čemž roboti museli projet bludištěm, najít plyšového medvěda, chytit ho a odvézt zpátky na start. Bohužel, toto se nepovedlo ani týmu NSR, ani Jahoďákům.

1306gymnaziste2

KaMaXD si vedla o něco lépe a dostala se do čtvrtého kola, které se konalo v neděli 10. června. Čtvrtým kolem už tento tým neprošel, ale i tak naše týmy v pozici nováčků na soutěži velice příjemně překvapily.

Všichni soutěžící si odvezli žlutá trička, nové zkušenosti a hlavně spoustu nadšení do dalšího ročníku.

(Magdaléna Kuffová)

gymnaziste3

 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru