Zámek a německé Alpy. Turisté z Podbořan prožili parádní víkend
Podbořanští turisté v Alpách. Foto Zdeňka Krůtová
Louny

Podbořany - Parádní výlet si o víkendu užili turisté z KČT v Podbořanech. Podívali se do Německa a Rakouska, zastavili se u známého zámku Neuschwanstein a vystoupali také na vyhlídku z nejvyšší hory Německa - Zugspitze.

"Náš klub připravil pro své členy a přátele víkend plný pěkných zážitků v Alpách. Zúčastnilo se 48 lidí, akce se vydařila, byli jsme spokojeni," uvedla Jana Hoťková, předsedkyně KČT Podbořany.

Autobus vyjel v sobotu brzy ráno z Podbořan. Kolem poledne už byli turisté v podhůří Alp a odpoledne si mohli prohlédnout krásný zámek Neuschwanstein, který posloužil jako předloha i k několika animovaným pohádkám studia Walta Disneye. "Zámek sice prochází rekonstrukcí, a proto byly nejvzácnější kusy nábytku přikryty plachtou. I tak to ale byl zážitek jedinečný a neopakovatelný," dodala Jana Hoťková.

Neděle patřila zdolání nejvyšší německé hory Zugspitze. Ta měří 2 962 metrů nad mořem. "Pokořili jsme ji pomocí nejstarší lanovky v této oblasti, která byla postavena už v roce 1926 a dnes je po mnoha rekonstrukcích naopak jednou z nejmodernějších lanovek v místě," usmívá se Jana Hoťková. Jízda lanovkou na vrchol trvá deset minut. Nahoře byly jen dva stupně nad nulou, a tak turistům se velmi hodilo i připravené teplé oblečení, schované předtím v batozích.

"Byl to pěkný víkend s mnoha zážitky. Jsem ráda, že se vydařil a účastníci byli spokojeni," dodala Jana Hoťková. A kam se vydají podbořanští turisté příště? Teď je čeká prázdninový oddech, ale hned v září mají v plánu cestu do Kutné Hory k chrámu svaté Barbory a dalším památkám.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru