Při dopravní akci se policisté v Lounech zaměřili na motorkáře, více hříšníků bylo za volantem aut
ilustrační foto: e-deniky.cz
Louny

Louny - Lounští dopravní policisté se opět účastnili krajské dopravní akce. Téma bylo tentokrát směřováno na motorkáře. Tito řidiči jsou ve slunném a teplém období na silnicích hojně zastoupeni a při dopravních nehodách velice zranitelní.

Na rozdíl od řidičů automobilů, kteří jsou v případě nárazu chráněni deformační zónou vozu, řidiči motocyklů jsou chráněni pouze přilbou a oblečením. Ve čtvrtek a v pátek však policisté nekontrolovali jen je. Jejich pozornosti neunikli ani řidiči automobilů, kteří nedodrželi pravidla silničního provozu.

Dopravní policisté projednali 29 přestupků a uložili pokuty v celkové hodnotě 15 400 korun. Nejčastějším prohřeškem řidičů byla rychlost, a to v 17 případech. Například 2 řidiči se nevyhnuli ani pokutě za telefonování během jízdy a 3 nebyli připoutáni bezpečnostním pásem. S vozidlem, které mělo špatný technický stav, se vydali na cestu 3 provinilci.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru