Přípravy tradiční slavnosti chmele a piva se komplikují. Chybí pomocníci
Dočesná v Žatci 2016. Foto: Oldřich Hájek
Louny

Žatec - Velký problém mají pořadatelé Dočesné s přípravami tradiční slavnosti. Ačkoliv Městské divadlo Žatec jako hlavní pořadatel nabízí brigádníkům za pomoc finanční odměnu, pomocníci chybí. Právě proto se také letos začne o den dříve se stavbou hlavního pódia před radnicí.

Jinak by se totiž scéna nestihla včas dokončit. „Máme málo lidí jako pomocníků při organizaci a přípravách. A chybí hlavně kluci. Evidujeme jednoho kluka na pět holek, což je problém, protože některé práce, jako třeba stavba nebo rozebírání pódia jsou fyzicky náročné,“ vysvětlil ředitel divadla Martin Veselý.

Pokud by se tady ještě nyní našli dobrovolníci, kteří by chtěli pomáhat, a hlavně mládenci, budou pořadatelé velmi rádi. Pomocníci budou třeba od 27. srpna až do 3. září. Hlásit se mohou na telefonním čísle 415 710 519 nebo na e-mailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Nedostatek brigádníků je problémem při celé Dočesné, nejviditelnější je ale u těžších prací, jako je právě stavba hlavního pódia. Proto se nebude stavět ve čtvrtek, ale už od středečního rána. I proto, aby lidé, kteří se do stavby zapojí a jichž je méně, měli i čas na odpočinek. S tím souvisí také drobné omezení – z bezpečnostních důvodů nebude as

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru