Švýcarsko, Dánsko, Austrálie. Zpěváci z Loun se podívají do světa
Mladí umělci z Loun při procházce po zasněženém Rudém náměstí. V Moskvě zpívali v minulém školním roce. Foto ZUŠ Louny
Louny

Louny – Když máte hudební talent a věnujete se svému koníčku a oboru naplno, můžete díky hudbě a zpěvu navštívit mnoho zajímavých zemí světa. Důkazem jsou žáci a učitelé z pěveckých sborů působících při ZUŠ Louny, kteří během podzimu budou vystupovat na koncertech ve Švýcarsku, Dánsku, ale i v zámoří – v Austrálii a USA.

Série koncertů má název Zpíváme s Masarykem a účinkují v ní hudební skladatel Daniel Dobiáš a žáci a učitelé ZUŠ Louny. První koncert proběhne ještě tento měsíc, 29. září, ve švýcarském Curychu. Následovat budou 5. října vystoupení v dánské Kodani a na přelomu října a listopadu v australských městech Sydney, Melbourne a Canberra. Sedmnáctého listopadu, v den státního svátku, který je vyhlášen Dnem boje studentů za svobodu a demokracii, pak budou lounští umělci zpívat v další zajímavé destinaci – v San Francisku v USA.

Všechny koncerty jsou určeny prioritně pro české krajany žijící v zahraničí, ale zúčastnit se mohou i další návštěvníci. Podpořilo je ministerstvo školství, Státní fond kultury i Krajský úřad Ústeckého kraje. Z názvu koncertů vyplývá i to, že ZUŠ Louny tímto zajímavým způsobem přispěje k oslavám 100 let od vzniku Československa; pozvání ke koncertům pro krajany do ciziny je pro lounskou školu určitě velkou poctou. Minulý školní rok pobývali a zpívali mladí umělci z Loun také například v Chile, Rusku či rovněž v USA, ale v jiné oblasti. „Naši učitelé a žáci pracují se zaujetím, činnost je baví a máme skvělé výsledky. Za to jsem moc ráda, i za pozvání k zahraničním vystoupením, moc všem děkuji,“ uvedla Jindřiška Riedlová, ředitelka ZUŠ Louny.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru