OBRAZEM: Předškoláci na Mládí sportovali, nejlepší z nich dostali ceny za tvoření z odpadu
5x foto: město Žatec
Louny

Žatec - Stovky dětí ze žateckých mateřských škol se dnes dopoledne sešly na stadionu Mládí při sportovním dopoledni, které pro ně připravili pracovníci Městského úřadu Žatec.

Součástí sportovní akce bylo také vyhlášení výsledky výtvarné soutěže Tvoříme z odpadu, jejím tématem byl letos chmel. Vítězem se stala Mateřská škola Studentská díky dílu 1. a 2. třídy. Celkem si ceny za své práce odneslo sedm skupin dětí.

Soutěž Tvoříme z odpadu je unikátní žatecký projekt, v němž děti v mateřinkách vyrábějí různá díla z recyklovatelných odpadů – papíru, plastových lahví, víček apod. Výstavu děl mohli vidět na jaře návštěvníci Chrámu Chmele a Piva při výstavě. Některé dětské výrobky si nyní ponechali chmelaři pro svou další propagaci, jak se jim díla předškoláků líbila.

Pro samotné děti bylo ale dnes dopoledne v krásném počasí důležitější sportování. Pořadatelé proto od obvyklého vyhlašování všech cen upustili a děti tak místo postávání před stupni vítězů mohly dál běhat, skákat, malovat či jezdit v areálu Mládí. Ceny si pak převzaly před odchodem zpět do mateřské školy.

Výsledky soutěže Tvoříme z odpadu

1. místo: Mateřská škola Studentská, dílo 1. a 2. třídy

2. místo: Mateřská škola Bří Čapků, dílo třídy Sluníček

3. místo: MŠ U Jezu, dílo třídy Veverek

Cena sponzora EKO-KOM, a. s.: MŠ Otakara Březiny, dílo třídy Veverek

Cena sponzora Papírnictví Brázda: RC Sedmikráska, dílo Školičky

Cena sponzora Městské policie Žatec: Mateřská škola Fügnerova, dílo třídy Žabiček

Cena sponzora Prevence kriminality: Mateřská škola Speciální, dílo třídy Sluníček

1809deti1

1809deti2

1809deti4

1809deti5

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru