Město podpoří rekonstrukci sportoviště bezmála pětimilionovou dotací
ilustrační foto: CC0
Louny

Žatec - Dotaci ve výši 4,6 milionu korun na rekonstrukci a modernizaci sportovního areálu, šaten a sociálního zázemí TJ Žatec schválili zastupitelé města na svém jednání 13. září. Peníze největší tělovýchovná jednota ve městě, která se mimo jiné stará o 260 dětí, investuje k nutné rekonstrukci ještě letos.

Současné zázemí v areálu tenisových kurtů tvoří dřevěné stavby, které jsou desítky let staré a v havarijním stavu. TJ Žatec je díky dotaci ještě letos zbourá a za pomoci kontejnerových bloků vybuduje do konce roku nové zázemí se šatnami, WC, sprchami či sklady.

„Nové zázemí nutně potřebujeme. Využívat je budou hlavně tenisté, ale bude i k dispozici národním házenkářům. Ti mají své prostory, ale když pořádají větší akce, jako třeba mistrovství republiky, také potřebují další prostory,“ vysvětlil Vladimír Richter z vedení tenisového klubu TJ Žatec.

Zastupitelé se před hlasováním shodli, že sportoviště TJ Žatec potřebuje rekonstrukci. Diskutovali ale o tom, zda by nebylo vhodnější opravu odložit a investovat třeba ještě více peněz do kompletní opravy. Havarijní stav šaten a sociálního zázemí ale všechny přesvědčil, že je oprava nutná hned. Proto zároveň schválili i rozpočtové opatření, kterým uvolnili peníze na rekonstrukci ještě v letošním roce.

Ze strany města nejde o první zamýšlenou podporu TJ Žatec: v roce 2017 měla jednota dostat 2 miliony korun, které by sloužily jako vlastní spoluúčast při čerpání velké dotace od MŠMT. Program ministerstva byl ale zrušen, proto ani peníze od města sportovci nedostali.

TJ Žatec do současné opravy vloží i vlastní peníze, počítá s částkou asi 1 milion korun. Navíc zástupci jednoty slíbili, že částka 4,6 milionu Kč je maximální částkou, kterou od města potřebují. „Podle našeho předběžného odhadu je možné, že 400 až 500 tisíc ještě ušetříme a není problém je městu vrátit,“ ujistil další z členů vedení tělovýchovné jednoty Pavel Dvorský.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru