Školáci budou v pátek uklízet břehy Ohře. Přidat se můžete i vy
Školáci budou v pátek uklízet břehy Ohře. Foto: město Žatec
Louny

Žatec - K celostátní dobrovolnické akci 72 hodin se v pátek 12. října připojí děti ze ZŠ nám. 28. října Žatec. V rámci projektu budou od 8 do 11.40 hodin uklízet břehy Ohře.

Přidat se může i kdokoliv další z veřejnosti a pomoci tak dětem i žateckému životnímu prostředí. Uklízet se bude od hřiště FK Slavoj Žatec přes železný most po cyklostezce směrem k fotbalovému hřišti s umělým povrchem přes lávku zpět k hřišti FK Slavoj Žatec.

Pro děti ze ZŠ nám. 28. října jde o jednu z mnoha aktivit na ochranu životního prostředí. Pravidelně se například zúčastňují akce Ukliďme svět, ukliďme Česko, ale také se zapojují do dalších vzdělávacích a ekologických projektů.

Projekt 72 hodin znamená tři dny dobrovolnických aktivit, v Česku se koná posedmé. Kdykoliv během těchto 72 hodin (11. – 14. října 2018) a zároveň jakkoliv dlouho se dobrovolníci po celém Česku pustí do aktivit, které pomohou druhým, přírodě či jejich okolí.

Cílem projektu je zapojit co nejvíce mladých lidí a ukázat jim, že stačí málo, aby společně dokázali mnoho. Přesvědčit je, že jsou sami schopní změnit věci, které se jim nelíbí. Naučit je spolupracovat a víc vnímat svět kolem sebe. Díky pořádání jednotlivých projektů také posílit vztahy v místních komunitách a vytvořit hodnoty a zajímavé podněty pro smysluplné trávení volného času.

V České republice 72 hodin pořádá Česká rada dětí a mládeže. Kromě ČRDM se do projektu přidá také mnoho dětských a mládežnických organizací, škol i neformálních skupin dobrovolníků. V minulém roce se do projektu zapojilo téměř 30 tisíc dobrovolníků v 624 projektech.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru