Žatec - Na své první Evropské turné v předvečer vydání své první desky se vydává JAWBONE. Je to zbrusu nový (založený v roce2017) londýnský bluesrockový kvartet pojmenovaný po písni americké skupiny The Band. Tvoří jej ostřílení a v britském hudebním průmyslu respektovaní rockeři PaddyMilner (klávesy, vokály), Marcus Bonfanti (kytara, vokály), RexHoran (baskytara) a EvanJenkins (bicí, perkuse).

Členové kapely mají mnoho zkušeností a hráli s velkými hudebními esy jako Tom Jones, EricClapton, Jack Bruce, Van Morrison, Robert Plant, Dave Gilmour nebo Ten YearsAfter (Marcus Bonfanti je od roku 2014 jejich členem) . V lednu roku 2018 byli Jawbone vybráni jako doprovod EricClaptona, Van Morrisona a Toma Jonese na charitativní představení Paul Jonese v Gildě v Guildfordu.

Milner a Bonfanti se potkali už v roce 2008 v Londýně. Časem spolu začali psát a hrát v Milnerově domě v severním Londýně. Napsali skladby, z nichž poté vzniklo debutové eponymní album o deseti „kouscích“, které vyjde 9. listopadu. Recenzenti, kteří album dostali k recenzi na něj pějí chválu už teď. Předtím se k nim připojila rytmická sekce RexHoran a EvanJenkins a celé to pojmenovali Jawbone.

Jawbone se rychle stali kapelou s jedinečným zvukem zaměřeným na tvorbu a interpretaci písní se silným bluesovým nádechem. Za svou největší zbraň považují absenci kompromisu v kvalitě. Marcus Bonfanti jak již bylo zmíněno je současně členem Ten YearsAfter. S AlvinemLee se tu už bohužel nepotkal, ale na své cestě britskou hudební scénou hrál nebo předskakoval pro řadu jeho souputníků nebo lidí stejné krevní skupiny, mezi jinými: ChuckBerry, ShuggieOtis, Jack Bruce, The Straits, Beth Hart, John Mayall. Od roku 2008 do současnosti vydal tři sólová alba. S PadyMilnerem je pojí stejná láska k bluesové hudbě.

PaddyMilnerje uznáván jako jeden z předních bluesových klavíristů na světě a také jako skělý skladatel a zpěvák. Získal cenu BEST KEYBOARD PLAYER v kategorii British Blues Awards.Ve 13 ti zabodoval v místní soutěži svým původním BoogieWoogie čímž zaujal porotce kytaristu RobieMcIntoshe (Wings),který se mu stal na dlouho mentorem. Postupně do své hudby vstřebal blues a boogiewoogie. Později se učil od mistrů svého oboru, hrával v duu s legendou Johnny Johnsonem a doprovázel Jacka Bruce. Autorská i muzikantská spolupráce Bonfantiho a Milnera ve spojení s jejich rytmickou sekcí zaručuje mimořádný hudební zážitek jak na koncertě tlak při poslechu jejich prvního alba. V Žatci zahrají 16.10. v Městském divadle od 19 hodin.

Zde jsou ukázky toho, co a jak hrají :
https://www.youtube.com/watch?v=FewNE1wmanA

https://www.youtube.com/watch?v=HED8YD5CHwo

https://www.youtube.com/watch?v=nGoLtJPQgic

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru