VIDEO: Hrdinský čin policisty v Žatci! V hořícím bytě chránil ženu, než přijeli hasiči
Nebojácný policista prap. Reisner. Foto: Policie ČR
Louny

Žatec - V průběhu minulého týdne ve večerních hodinách vyrazili policisté z obvodního oddělení v Žatci k nedalekému požáru v domě. Muži zákona byli na místě první. Dozvěděli se, že by se uvnitř bytu, ve kterém požár vznikl, měla nacházet žena. Mezerou mezi teplem poškozenými dveřmi viděli hořet oheň. Neváhali a dveře vykopli.

"Vzápětí projevil velikou statečnost praporčík Reisner. Ten se vydal do nebezpečného prostředí požářiště za hlasem ženy uvězněné v ložnici. Policista musel projít přes ohněm zasaženou kuchyň. Žena byla vizuálně v pořádku, avšak špatně se pohybovala, byla zmatená a spoře oděná. Oheň se začal rozšiřovat, začalo přibývat kouře a policista nemohl zaručit její bezpečný průchod ven. Zůstal s ní proto v místech, která byla relativně bezpečná," popisuje události mluvčí policistů na Lounsku a Žatecku Irena Pilařová.

Policista zajistil oběma přísun čerstvého vzduchu a při čekání na hasiče slyšeli hlasité praskání ohně. Rychlý a profesionální zásah hasičů částečně zkrotil rozšiřující se plameny a ti pak mohli vyvést z hořícího bytu nejprve ženu a potom i neohroženého prap. Reisnera.

Díky hrdinskému činu policisty byla žena v nemocnici hospitalizována pouze kvůli nadýchání se kouřem. Příčiny a okolnosti vzniku požáru jsou předmětem dalšího šetření.

https://www.youtube.com/watch?v=Qxdtfa6T9pE

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru