OBRAZEM: Kladívka a šampaňské slavnostně odstartovaly stavbu nové plavecké haly v Lounech
Symbolické poklepání na základní stavební kámen ostartovalo stovbu nové plavecké haly v Lounech. Foto: Sandra Veverková
Louny

Louny – V Lounech se dnes dopoledne konalo slavnostní položení základního kamene nové plavecké haly. Symbolickým „poklepáním“ na kámen odstartovali radní města spolu se zástupci stavební firmy Metrostav a zhotoviteli projektové dokumentace velkolepou stavbu moderního sportovního zařízení, jehož se Lounští dočkají v roce 2020.

Desítky lidí se dnes v Lounech sešly na místě, kde má za necelé dva roky stát zbrusu nová stavba plavecké haly, aby společně popřáli novému projektu hodně zdaru. U mikrofonu se vystřídali nejen zástupci města – starosta Radovan Šabata, místostarosta Jan Čermák a vedoucí odboru správy majetku Blanka Sunkovská, ale slova se ujali rovněž zástupci pražské firmy Metrostav, která byla vedením města vybrána jako zhotovtitel stavby. Poděkování patřilo i autorům projektové dokumentace nové haly.

„Je přáním nás všech, aby stavba probíhala bez komplikací, podle původního plánu. Ať si naši občané mohou nového bazénu ve zdraví užívat,“ shodli se všichni přítomní. A nesmělo chybět ani šampaňské, slavnostní akt jaksepatří zakončil slavnostní přípitek.

Původní hala sloužila plavcům 35 let...

Myšlenkou srovnat starou plaveckou halu se zemí se začalo město zabývat před dvěma roky v létě poté, co byl po 35 letech své existence zjištěn havarijní stav budovy. Varianta demolice a následně stavby zbrusu nového areálu se ukázala jako výhodnější, než investovat do náročných oprav původního objektu. V květnu loňského roku se začalo s bouráním a zároveň byla v přípravách projektová dokumentace nového bazénu.

V tu chvíli už bylo jasné, že nová hala nabídne návštěvníkům bazén o délce 25 metrů, plaveckou část a wellness část, menší bazén pro batolata a mnoho vodních atrakcí pro děti i dospělé. Jako zhotovitele stavby město vybralo pražskou firmu Metrostav. Náklady na výstavbu nové moderní plavecké haly měly původně činit kolem 150 milionů korun. Cena bude nakonec oproti původnímu plánu o něco vyšší, tedy necelých 220 milionů korun. Nová plavecká hala v Lounech by měla být dokončena v dubnu roku 2020.

Foto

IMG 8416

IMG 8355

IMG 8361

IMG 8365

IMG 8366

IMG 8371

IMG 8378

IMG 8380

IMG 8381

IMG 8384

IMG 8387

IMG 8389

IMG 8391

IMG 8396

IMG 8407

IMG 8410

IMG 8404

 

 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru