V Žatci se bude předávat prestižní ocenění Spravedlivý mezi národy
ilustrační foto: Město Žatec
Louny

Žatec - Prestižní ocenění Spravedlivý mezi národy se bude předávat tento týden v Žatci v rámci vzpomínkové akce na Křišťálovou noc. 80. výročí této událostí město pietně připomene ve zdejší syngoze ve čtvrtek 8. listopadu od 17 hodin.

Hlavní událostí týdne v Žatci bude Vzpomínka na Křišťálovou noc. Letos uběhne 80 let od nacistického útoku proti židovským obyvatelům německých měst. Události se nevyhnuly ani Žatci. Při této příležitosti převezmou sourozenci Václav Širc a Marie Kelnerová prestižní ocenění Spravedlivý mezi národy. Jeho majiteli se stávají ti, kdo pronásledovaným Židům za války neváhali podat pomocnou ruku – a právě to oba sourozenci za druhé světové války udělali. Význam čtvrteční akce v synagoze zdůrazní i přítomnost zahraničních účastníků. Účast na vzpomínkové akci v rámci 80 let od Křišťálové noci přislíbili velvyslanci Izraele, Portugalska a Argentiny.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru