OBRAZEM: Odsouzené ženy z věznice v Drahonicích se zapojily do dobrovolnického projektu 72 hodin
3x foto: VZČR
Louny

Nové Sedlo - I my chceme pomoci! Tímto mottem se řídilo deset odsouzených žen z Věznice Nové Sedlo - objektu Drahonice, které se zapojily do celorepublikového „projektu 72 hodin“.

Cílem tohoto projektu bylo v rámci tří dnů dobrovolnických aktivit zapojit co nejvíce lidí a ukázat, že stačí málo, aby společně dokázali mnoho. Pro odsouzené byl naplánován na dva dny úklid okolí věznice a cesty od kostela v obci Libyně k Vochlické rozhledně. Ještě než akce proběhla, povedlo se navázat kontakt s Občanským sdružením za záchranu kostela sv. Jiljí v Libyni, které pečuje i o zmíněnou rozhlednu.

Po sdělení plánu věznice byla na straně sdružení neskrývaná radost. "Obdrželi jsme klíče od kostela a také od rozhledny. Počasí nám naštěstí přálo, a tak odsouzené uklidily prostor samotné rozhledny a také jejího okolí, včetně posekání trávy a nařezání dřeva k ohništi," řekl zaměstanec vězeňské služby ČR ve věznici v Drahonicích Michal Charvát. Cestou zpět ještě odsouzené posbíraly odpadky podél cesty.

"Představitelé Občanského sdružení byli prací odsouzených nadšeni, ponechali nám klíče a domluvili jsme se na dlouhodobé spolupráci, při které budou odsouzené pomáhat s obnovou kostela a pečovat o rozhlednu. Na druhou stranu budeme zváni na kulturní akce pořádané sdružením v prostorách kostela a rozhledny," uzavřel Michal Charvát.

1311veznice2

1311veznice1

 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru