Žatec - Dalším kulturním centrem v historickém středu města se během pěti let stal soukromý Dvůr u Svatého Jakuba. V něm se v prosinci uskuteční tradiční Advent, a to hned tři soboty po sobě. Zároveň ale nabízí další novinky včetně nové výstavy.

„Advent děláme každý rok, letos proběhne 1., 8. a 15. prosince. Budou tu tradiční řemesla, dobové stánky, občerstvení a pro děti možnost jezdit na ponících,“ popsal adventní program majitel dvora Ladislav Černý. Sváteční nabídka tak doplní celoroční provoz obchůdku Sedmikvítek s čaji a bylinným produkty a Prodejny koření.

Od letošního podzimu je možné do Dvora u Svatého Jakuba chodit opět pro krůtí maso. Vozí ho sem výrobce přímo z Kounova, a to jednou za dva týdny. Prodejce přijede letos ještě 28. listopadu a 12. prosince vždy od 15 do 17 hodin. Zájemci si mohou maso objednat i dopředu (kontakty seženou právě ve Svatojakubském dvoře).

Služby ve dvoře jsou ovšem mnohem pestřejší. Nyní například v prostorách Country klubu probíhá výstava obrazů žatecké malířky Aleny Bojtarové, a to do 18. prosince. Poté se výstava přesune do Staré papírny, kde pak 21. prosince proběhne aukce – výtěžek pomůže nemocnému chlapci. Právě výstava ve Svatojakubském dvoře je podle malířky velmi důležitá, protože si tam zájemci mohou vybírat, který obraz by si chtěli v aukci koupit – nebo jen přidat drobný dobrovolný příspěvek do kasičky.

A není to jediná letošní výstava ve dvoře. V prostorách, kde bývala výstava tužek Emanuela Petráně, se v prosinci uskuteční výstava dětských výstavných prací ke stoletému výročí Československa. Díla na téma Žatec v roce 1918 měla být původně vystavená v Galerii Sladovna, ale protože se v ní změnil kalendář akcí, práce dětí ze ZŠ a MŠ budou díky dohodě s Ladislavem Černým právě v jeho Dvoře u Svatého Jakuba.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru