Nejlepší světoví nohejbalisté budou hrát v Žatci i příští rok
Žatecký nohejbalista Ondřej Vít se stal podruhé dvojnásobným mistrem světa. Foto: Město Žatec
Louny

Žatec - Žatecký nohejbalista Ondřej Vít se stal podruhé dvojnásobným mistrem světa. Skvělý výsledek z Brna v roce 2016 zopakoval letos při šampionátu v Rumunsku, kde opět vyhrál soutěž jednotlivců a byl součástí vítězného českého týmu v kategorii trojic.

Čtyřnásobný mistr světa přesto zůstává skromný a odmítá, byť v nadsázce, označení za nejlepšího nohejbalistu na světě. „Tímto titulem se nemůže pyšnit,“ nikdo vysvětluje. Kdo viděl přenosy z letošního šampionátu, asi bude souhlasit – Ondřej Vít dominoval ve hře od základní čáry a přihrávce, ale nohejbal je mnohem variabilnější. A třeba na síti jsou platnější vyšší hráči.

Přesto byl O. Vít opět se dvěma tituly nejúspěšnější hráč šampionátu. Singlový titul byl po těsném zápase vydřený, naopak nejprestižnější soutěž trojic vyhráli Češi nad Slováky celkem hladce 2:0.

Poprvé v historii tak Češi splnili svůj sen a vyhráli všechny tři kategorie. „Letos jsme měli jasně rozvržené cíle, tři zlaté. A to se povedlo,“ konstatoval Ondřej Vít. Ale jedna věc je cíl – a druhá věc jeho splnit. To se Čechům povedlo náramně. A žatecký lékař k tomu přispěl vydatně, i když prý ani neměl moc nervy, které by se zejména v singlu čekat daly: „ Vsinglu jsem moc nervy neměl. Jen celé finále provázelo strašné množství chyb z obou stran. Řekl bych, že vyhrál ten šťastnější,“ dodal ještě Ondřej Vít. Za připomenutí stojí, že snad ještě víc než hráči chybovali rozhodčí. Jejich nejistota byla vidět při většina zápasů o medaile.

Skutečnost, že Češi porazili ve všech finále Slováky, zároveň zdůrazňuje ještě jednu zajímavost: Česká nohejbalová extraliga je nejlepší soutěží na světě. Vedle Čechů v ní totiž hrají i Slováci. Například Ondřejův soupeř ze singlu Ladislav Stupák letos nosil dres vítěze extraligy Vsetína. Tam hrál i Ján Brutovský, Ján Kilík zase válí za Čelákovice – všichni tři byli českými soupeři ve finále trojic.

I v souvislosti s mistrovstvím světa v nohejbalu a českým i žateckým úspěchem je důležité, že Žatec bude příští rok na opravených kurtech na Mládí znovu hrát extraligu. Nejlepší čeští a světoví nohejbalisté tak budou do Žatce jezdit i v příštím roce.

Letos sice klub udržel extraligu až v závěrečné baráži, celý ročník ale lze hodnotit úspěšně: Hlavním cílem bylo totiž soutěž udržet. Navíc pak Žatec získal dvě bronzové medaile na mistrovství republiky zásluhou Ondřeje Víta v singlu a dvojice Ondřej Vít – Miloslav Štolka v deblu.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru