Blahopřejeme! Žatecká plavkyně Lenka Bešíková je trojnásobnou mistryní republiky
Plavkyně Lenka Bešíková je trojnásobnou mistryní ČR. Foto: město Žatec
Louny

Žatec - Skvělého úspěchu dosáhla talentovaná žatecká plavkyně Lenka Bešíková na Mistrovství ČR v plavání starších žákovských kategorií v Novém Jičíně. Čtrnáctiletá členka oddílu plavání Jazzmani Žatec se minulý víkend loučila se žákovskou kategorií výtečně: z pěti startů získala 3 zlaté a 2 stříbrné medaile.

V úvodním vystoupení Lenka nastupovala jako čtvrtá přihlášená na trati 100PZ. V závodě ale předvedla svůj mimořádný talent a naplavané kilometry a dohmátla druhá se ztrátou pouhých 12 setin. Dále nastoupila na tratích 50Vuz a 100Z, kde dominovala od prvních metrů a s přehledem zvítězila. Navíc na trati 100Z nebyla na MČR dosud nikdy poražena! Je tak velkým příslibem nejen žateckého ale i českého plavání po vzoru Svěcené a Baumrtové.

Lenka prokázala své kvality ještě na trati 200Z, kdy mimořádným taktickým výkonem ovládla nejdelší znakovou trať. Na závěr sahala Lenka po čtvrtém mistrovském titulu na trati 100VZ, bohužel však o setinu sekundy prohrála v dohmatu s další reprezentantkou Kinterovou a bylo z toho také skvělé 2. místo. „Lence přejeme mnoho dalších úspěchů také v juniorské kategorii v roce 2019,“ řel předseda žateckého oddílu a trenér plavání Jiří Karas.

Na mistrovství republiky dalších kategorií v Mladé Boleslavi startovala ze Žatce Agáta Povová, jež skončila pátá na trati 200Z. Jakub Kroulík byl v Mladé Boleslavi 17. na stejné trati.

Nejmladší žáci a žákyně plavali své zimní mistrovství ve stejném termínu ještě v Prostějově, kde Žatec reprezentovali Jan Lím a Johanka Rábová. Johanka Rábová doplavala do první desítky v ČR na trati 100P v novém osobním rekordu v čase: 1:21,65 na osmém místě! Jan Lím uspěl nejlépe na trati 100M, kde dohmátl na slušném 15. místě. „Děkujeme za skvělou reprezentaci,“ poděkoval i jim Jiří Karas.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru