Kamarádům z Lormu pomůže kalendář i Strom přání. Zapojte se i vy
Kamarádům z Lormu pomůže první kalendář i druhý Strom přání. Foto: město Žatec
Louny

Žatec - Advent plný různých aktivit prožívají letos pracovníci i klienti městské příspěvkové organizace Kamarád-LORM, která se stará o lidi s různým postižením. K akcím, jež úzce souvisejí s Kamarádem-LORM, patří i Strom přání, který je po loňské vydařené premiéře opět v žateckém obchodě TESCO.

„Funguje to stejně jako loni. Na stromě jsou přání a každý, kdo chce pomoci, si jedno vezme a může ho splnit tím, že koupí nějaký dárek,“ vysvětlila ředitelka organizace Andrea Rábová.

Konkrétní dárky, stejně jako další balíčky, kupované zákazníky obchodu podle vlastního uvážení pro klienty Lormu, se odevzdávají na informacích v TESCO. A stejně jako loni je zájem pomáhat ze strany veřejnosti velký. „Pořád mne to překvapuje a jsem za to moc ráda, všem děkujeme,“ uvedla Andrea Rábová.

Strom přání v obchodě TESCO nejen stojí, ale také ve spolupráci s jeho zaměstnanci vznikal. Na mikulášské besídce dostali klienti Lormu od zaměstnanců dárky, bavili se spolu, ale také vyráběli přáníčka na strom. Byla to jedna z výtvarných aktivit, do kterých se klienti Kamaráda-LORM během adventu zapojili.

Nechyběl ale ani sportovní zážitek v podobě účasti na Adventním běhu. Vedle toho se „Lormáci“ zapojili do řady jarmarků a trhů, pro které vyrábějí různé věci a pak je prodávají. To je případ zítřejšího Vánočního jarmarku ve Staré papírně nebo páteční akce Studenti s Majákem – trhů pořádaných studenty Gymnázia Žatec se Kamarád-LORM účastí už tradičně.

Letošní novinkou během adventu je křest vlastního kalendáře, který připravil ve spolupráci s klienty Lormu talentovaný fotograf. Křest kalendáře proběhne v pátek v Žiželicích, kalendář v ceně 250 Kč se pak bude prodávat v Lormu nebo v Mateřském centru Sedmikráska.

„Název kalendáře je Kamarádi 2019. Ukazuje naše klienty, ale také jim má pomoci. Pomoc to ale není všeobecná a anonymní. Výtěžek bude určený na potřeby tří našich konkrétních klientů, a to Kelly, Lukáška a Toníčka,“ vysvětlila Andrea Rábová.

Všechny adventní aktivity, výtvarné, sportovní, kulturní i společenské, slouží nejen ke zviditelnění městské organizace. Ještě důležitější je, že se při nich klienti Kamaráda-LORM setkávají s ostatními obyvateli města a mohou se zapojit do běžného života královského města Žatce, ve kterém žijí.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru