FOTO: V Žatci se slavnostně otevřela tělocvična školy na náměstí 28. října
Tělocvična ZŠ nám. 28. října se otevírá po rekonstrukci. 4X foto: Město Žatec
Louny

Žatec - Celý rok se museli žáci a učitelé Základní školy nám. 28. října Žatec obejít bez tělocvičny, která procházela kompletní rekonstrukcí. Dnes se opravená tělocvična slavnostně otevřela. Její součástí je i spojovací krček, tedy chodby, díky které mohou děti chodit do tělocvičny přímo ze sousední školy bez převlékání a přezouvání.

Realizace stavby trvala 14 měsíců, stála 13 milionů Kč včetně DPH a celou ji platilo ze svého rozpočtu město Žatec. Zhotovitelem byla společnost Metall Quatro. Kolaudace byla provedena už v listopadu. Otevření se ale ještě odložilo kvůli tomu, že vedení základní školy čekalo na dokončení renovace cvičebního nářadí a osazení nových, výškově nastavitelných basketbalových košů.

V zázemí tělocvičny se vytvořily nové prostory sociálního zařízení a šaten se sprchami. V objektu se vyměnily okna, dveře, střešní krytina i okapy. Přístavba se zázemích tělocvičny má nový vazníkový krov, protože původní se musel odstranit kvůli dřevomorce.

V tělocvičně je například nová zateplená podlaha a zmizel podhled, takže je prostor otevřený až k podbití krovu, který byl také zateplený. Součástí rekonstrukce je nové vytápění napojené na rozvody ve škole, nové kanalizační a vodovodní potrubí, nové rozvody osvětlení a nové ozvučení tělocvičny.

Od včerejšího dne je tělocvična otevřená pro žáky školy i pro veřejnost. Tělocvičnu budou využívat pro cvičení děti, senioři, tanečníci či sportovní kluby. Žáci školy museli během rekonstrukce využívat pro tělocvik náhradní prostory ve sportovní hale TJ Sever.

Foto

1112telocvicna3

1112telocvicna4

1112telocvicna2

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru