Měl jsem žízeň, řekl policistům muž, když chtěl ukrást pálenku. V těle už měl tři a půl promile!
ilustrační foto: CC0
Louny

Louny - Během pár dnů si 55letý muž vyslechl ve zkráceném přípravném řízení hned dvě sdělení podezření z trestného činu krádež. Podle informací měl v prvním případě chtít odcizit z jednoho z lounských obchodů pálenku v hodnotě téměř 500 korun.

Druhý scénář se odehrával o necelý týden později, kdy si měl chtít odnést z jiného obchodu sýr a cukrovinky. Hodnota těchto věcí dosáhla částky 60 korun. Vzhledem k tomu, že jeho trestní minulost je už poznamenaná obdobnou trestnou činností, stačila i takto malá částka k naplnění skutkové podstaty trestného činu.

"Průběh měl být v obou případech stejný, věci si ukryl do bundy a měl chtít odejít z obchodu bez zaplacení. Policisty v průběhu prověřování neobměkčila ani informace, že se měl těchto jednání dopustit pod vlivem alkoholu. V prvním zmiňovaném případě přístroj ukázal hodnotu 3,43 promile alkoholu v dechu. V druhém byla hodnota o něco nižší, a to 2,50 promile," uvedla lounská policejní mluvčí Irena Pilařová.

Muž po vystřízlivění uvedl policistům do výslechu jednoduché zdůvodnění jeho počínání. Měl prý žízeň a hlad. Za jeho jednání by ho mohl soud poslat za mříže až na tři roky.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru