Týden na lounských silnicích: Nízký počet nehod, překvapivě dopadla i dopravní akce zaměřená na opilce za volantem
ilustrační foto: e-deniky.cz
Louny

Okres Louny - Ze statistických čísel zapsaných v 50. týdnu tohoto roku podle lounské policie vyplývá, že řidiči jezdili opatrně. Na lounských silnicích se událo 16 dopravních nehod, při kterých byly lehce zraněny 3 osoby.

Celková škoda byla vyčíslena na 458 200 korun. "Způsob jízdy byl opět i v tomto týdnu na první pozici příčin, s číslem 9. Nepřiměřenou rychlostí jelo před nárazem 5 řidičů. Zvěř byla důvodem 2 střetů," uvedla lounská policejní mluvčí Irena Pilařová.

O víkendu policisté řešili 9 dopravních nehod. Lehce zraněni při nich byli 2 účastníci. Škoda se vyšplhala na 258 200 korun. "Nejčastější příčinou byl i v těchto dnech způsob jízdy, a to v 5 případech. Rychlost byla na vině 3krát a zvěř 1krát. Policisté zjistili přítomnost alkoholu v dechu u 3 víkendových řidičů," pokračuje policejní mluvčí.

Uplynulá dopravní akce TISPOL

V pátek a v sobotu proběhla také na Lounsku celorepubliková dopravní akce TISPOL, které se zúčastnili nejen policisté z dopravního inspektorátu, ale také kolegové z obvodních oddělení. Při kontrolách se zaměřili na požívání alkoholu a jiných návykových látek.

Při svém dozoru nad bezpečnými silnicemi samozřejmě nezavírali oči ani nad jiným porušováním pravidel silničního provozu. Muži zákona zastavili 87 vozidel. "Řidiči v předvánočním čase jsou ukáznění, a tak dostali pokutu pouze 3 z nich. Jeden z kontrolovaných se dopustil většího prohřešku, je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Hlídka s řidičem provedla dechovou zkoušku, u které se hodnosta na přístroji vyšplhala až na 2,23 promile," dodává Irena Pilařová.

Organizace TISPOL (European Transport Police Network) představuje síť evropských dopravních policií. Založena je na předávání zkušeností a informací, sdružuje policejní sbory v oblasti dopravní problematiky. Hlavním cílem je realizace dopravně bezpečnostních akcí napříč Evropou se zaměřením na konkrétní problematiku, jako je alkohol a drogy, rychlost či nákladní a autobusová doprava.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru