Meteorologové varují: Přijde silný vítr! Hasiči po celém kraji už vyjíždějí k zásahům
Ilustrační foto
Louny

Ústecký kraj – Český hydrometeorologický ústav vydal výstrahu před zvýšeným nebezpečím v důsledku silného severozápadního větru.

Výstraha platí od úterý 1. ledna, kvůli silným poryvům nárazového větru ale vyjíždějí hasiči na několika místech Ústeckého kraje už nyní. Padají totiž stromy.

V Klášterci hrozily větve pádem na chodník a silnici, všimla si toho hlídka městské policie, která k zásahu zavolala právě hasiče.

V Chomutově u Armabetonu u Staré pošty se uvolnila ozdoba na lampě a hrozí pádem.

Hasiči v poledne také jeli na silnici mezi Litvínovem a Mezibořím. V úseku za vodárnou tam byl strom přes cestu. Jediná spojnice obou měst byla částečně neprůjezdná. V Lomu zase padá šindel ze střechy třípatrového domu na auta zaparkovaná ve dvoře.

V malé obci Hradec nedaleko Úštěku na Litoměřicku spadl strom přes celou vozovku. Stromy visely přes cestu a nad domem kvůli podmáčené půdě také nedaleko v obci Bílý Kostelec.

Meteorologové k výstraze uvádějí, že v úterý 1. ledna během odpoledne a večera a ve středu 2. ledna přijde silný severozápadní vítr v nárazech 15 až 20 m/s (70 km/h), na horách 20 až 30 m/s (až 110 km/h). Ve středu 2. ledna a ve čtvrtek 3. ledna ve výškách přibližně od 600 metrů nad mořem je třeba počítat s možnou tvorbou sněhových jazyků.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru