Benzina má téměř čtvrtinu čerpacích stanic v republice, posilovat hodlá i nadále
Foto: Benzina
Louny

ČR - Benzina, největší síť čerpacích stanic v České republice patřící do skupiny Unipetrol, uzavírá letošní rok s tržním podílem na prodeji pohonných hmot v České republice ve výši 23 %. Nejnovějšími přírůstky jsou čerpací stanice v Brtnici u Jihlavy a v pražských Horních Počernicích. V příštím roce se Benzina zaměří na další růst, rozšiřování nabízených služeb a rozvoj tankovacích karet.

„Letos na jaře jsme dokončili převzetí části čerpacích stanic od společnosti OMV a další čtyři stanice jsme převzali formou franšízingu. Po převzetí se nám daří na stanicích zvyšovat objemy prodaných hmot i doplňkového prodeje a občerstvení. Síla značky a kvalita naší podpory je pro provozovatele čerpacích stanic zárukou úspěchu. Jsme otevřeni pod naší značkou okřídleného koníka přivítat další čerpadláře či převzít konkurenční řetězec,“ řekl Marek Zouvala, ředitel společnosti Benzina.

V letošním roce Benzina pokračovala také v modernizaci svých stanic a především v rozšiřování svého konceptu občerstvení, který nazývá Stop café. „Vedle kvalitních paliv s čisticími účinky sázíme jednoznačně na rozvoj doplňkového prodeje a kvalitní občerstvení. Právě prodej občerstvení rekordně roste, za posledních šest let o bezmála 300 procent. Občerstvovací bistro StopCafé je nyní součástí dvou třetin našich stanic. Všude tam, kde je to technicky možné, chceme StopCafé zavést,“ sdělil Marek Zouvala.

V příštím roce se Benzina mimo jiné zaměří na rozvoj samoobslužných expresních stanic. K pěti současným chce přidat další. Rozšíří také počet stanic pro oboustranné tankování paliv a AdBlue do kamionů a navýší počet míst, kde půjde dobít elektrickou energii. „I když dle našeho názoru má elektromobillita stále své limity, chceme na našich stanicích obsluhovat také majitele elektromobilů. Spolupracujeme s předními dodavateli elektrické energie a na vybrané čerpací stanice instalujeme rychlodobíjecí stojany. V příštím roce bychom chtěli mít přes dvacet takto vybavených stanic. Půjde-li vše dle plánu, začneme také s instalací vodíkových stojanů v Litvínově a Praze na Barrandově,“ poodkryl plány Marek Zouvala.

Hlavním cílem Benziny je podle Marka Zouvaly dokončení digitální platformy, která zahrnuje on-line a mobilní platby za odběr paliv a mytí, správu benefitní systému a firemních účtů a nonstop speciální péči o firemní zákazníky. „Zaměříme se i na rozvoj a propagaci našich vlastních platebních karet, jejich užívání každoročně roste v řádu desítek procent. Zákazníci s nimi mohou tankovat bez provize zprostředkovateli, a tedy výrazně levněji. Počet čerpacích stanic s akceptací naší karty již dosáhl tisícovky. Doby, kdy trhu vyhovovala jedna univerzální tankovací karta, jsou nenávratně pryč. Trendem jsou vlastní tankovací karty jednotlivých řetězců a vzájemná akceptace,“ uzavřel Marek Zouvala.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru