Žatec: Kolik letos zaplatíme za odpad? Radní schválili smlouvu se společností Marius Pedersen
ilustrační foto
Louny

Žatec - Obyvatelé města Žatce budou za svoz a likvidaci odpadů platit v letošním roce stejné peníze, jaké dávali v roce 2018. Rozpočet města vydá na odpady o 432 tisíc korun více, což je dané zvýšením ceny za svoz a likvidaci odpadu o 2,9 %. Vyplývá to ze smlouvy se společnosti Marius Pedersen, kterou v pondělí schválili žatečtí radní.

V minulosti znali občané cenu za odpady pro nadcházející rok vždy už v prosinci. Letos došlo k prodlevě kvůli tomu, že s návrhem společnosti Marius Pedersen město nesouhlasilo. „Společnost přišla s návrhem cen, které jsme nechtěli akceptovat. Proto proběhla dvě kola jednání. Minulý pátek jsme obdrželi návrh, se kterým jsme už souhlasili, navýšení je na úrovni inflace,“ vysvětlila prodlevu starostka města Zdeňka Hamousová.

Kdyby město souhlasilo s některým z předložených návrhů, nemělo by peníze na svoz a likvidaci odpadů ve svém rozpočtu v dostatečné výši. Zdražení by se tak muselo promítnout do ceny, kterou platí obyvatelé. Se zdražením zhruba o míru inflace ovšem město ve svém rozpočtu předpokládalo, proto byl poslední návrh přijatelný.

Kompletní odpadové hospodářství, tedy včetně provozu sběrového dvora, sběrových sobot či třídění odpadu letos vyjde Žatec na více než 32 milionů korun.

 

CENY ZA SVOZ A LIKVIDACI KOMUNÁLNÍHO ODPADU PRO ROK 2019

Rada města Žatce schválila „Stanovení cen pro zabezpečení komplexního systému nakládání s komunálními odpady v roce 2019“

Komplexní systém nakládání s komunálním odpadem pro rok 2019 ve městě Žatci bude probíhat stejným způsobem jako v předchozím roce a zároveň nedojde k navýšení cen za svoz nádob.

Občanům města Žatce a jeho místních částí, bydlícím v rodinných domech, bude během měsíce února 2019 doručena složenka, s uvedením ceny pro rok 2019 a s VARIABILNÍM SYMBOLEM. Tento VS je nutno ze strany občanů uvádět u všech typů plateb, a to jak v hotovosti – prostřednictvím pokladen Městského úřadu Žatec (budova radnice nám. Svobody č. p. 1 a detašované pracoviště tř. Obránců míru č. p. 295), tak bezhotovostním převodem na účet města Žatce číslo 3183490287/0100 nebo prostřednictvím České pošty, s.p. Veškeré platby je nutno zaplatit nejpozději ke dni 31. 3. 2019.

Po uhrazení složenky se automaticky aktualizuje služba vývozu pro rok 2019 s tím, že barevné štítky na nádobách zůstávají. Mění se pouze v případě změny objemu nádoby nebo četnosti vývozu. Pokud občan požaduje výše uvedenou změnu, je nutné dostavit se se složenkou a občanským průkazem na Městský úřad v Žatci, náměstí Svobody 1, číslo dveří 28 –
Ing. Světlana Janegová Tőkőliová, kde mu bude požadovaná změna na počkání provedena. Výměny nádob a jejich olepení pak následně provádí svozová firma.

Občané bydlící v panelových či nájemních domech budou stejně jako v předchozím roce řešeni individuálně prostřednictvím správců bytových domů nebo vlastníků bytů (např. realitních kanceláří, správou domů, společenstvím vlastníků bytů).

 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru