Rádi fotíte? Zapojte se do soutěže na téma Žatec dříve a nyní
ilustrační foto: e-deniky.cz
Louny

Žatec - Celoroční fotografickou soutěž pořádá Spolek rodáků a přátel města Žatce. Do soutěže o zajímavé ceny se může zapojit kdokoliv.

Stačí do soutěže dodat jednu historickou fotografii města, ideálně z místa a doby životy rodičů či prarodičů, a k ní jako protiklad maximálně tři současné snímky stejného místa. Označené fotografie lze odevzdávat do konce roku, k jejich vyhodnocení a vystavení dojde začátkem roku 2020.

Spolek rodáků a přátel města Žatce vyhlašuje celoroční fotosoutěž pro rok 2019 na téma ŽATEC A ŽATECKO, MÍSTO, KDE ŽIJI, DŘÍVE A NYNÍ.

Propozice soutěže:

Soutěž je otevřená pro každého příležitostného fotografa, amatéra či profesionála bez věkového omezení. V první části soutěže by se soutěžící měli zaměřit na získání historických fotografií z rodinných alb, na nichž je zachyceno místo, kde žili rodiče, prarodiče, příp. další lidi při práci nebo odpočinku, život v daném místě. Ve druhé části se pokusit fotograficky kreativně zachytit dnešní podobu daného místa a život, či zajímavost v něm.

Soutěž je vyhlášena pro jednotlivce. K jedné historické /oskenované/ fotografii je možné představit nanejvýš 3 ks současných fotografií. Formát nových fotografií je A4. Ke každé fotografii je nutno uvést (tužkou na zadní straně fotografie): Jméno a příjmení autora.

Přiložená přihláška musí obsahovat jméno autora, jeho adresu, telefonní číslo a email, název díla, údaje, kde a kdy byly fotografie pořízeny.

Fotografické práce zasílejte do 31. 12. 2019 poštou na adresu: Jarmila Šímová, Šafaříkova 2539, 438 01 Žatec.

Obálku označte heslem „Fotografická soutěž“. Současně lze zálohově zaslat práce i v elektronické podobě na adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Výsledky soutěže budou uveřejněny na stránkách https://www.rodacizatec.com/, https://www.facebook.com/rodacizatec/ a infotabuli na Kruhovém náměstí v Žatci.

Deset nejlepších autorů souborů fotografií bude odměněno. Individuálně bude rovněž oceněno deset nejzajímavějších nově pořízených fotografií. Ceny budou předány při slavnostním vyhlášení v únoru 2020. Fotografické práce budou vystaveny na výstavě v žatecké synagoze.

Dotazy k soutěži směřujte na výše uvedenou e-mailovou adresu. Zaslané fotografie budou hodnoceny nezávislou porotou. Fotografické práce organizátor nevrací. Přihlášením do soutěže autor deklaruje, že je majitelem autorských práv k soutěžnímu příspěvku. Autor fotografií přihlášením do soutěže souhlasí, že vyhlašovatel může snímky veřejně vystavit.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru