Hlášení z auta? Zastaralé! Mobilní rozhlas přináší zprávy do mobilního telefonu
ilustrační foto: CC0
Louny

Žatec - Mobilní rozhlas není žádné hlášení z amplionu projíždějícího auta. Jde o moderní komunikační prostředek, který lidem přináší informace přímo do jejich telefonu nebo e-mailové schránky. Jaká je cena za tyto zprávy? Žádná, služba, kterou nabízí město Žatec, je zcela bezplatná. Je potřeba jediné: zaregistrovat se a zadat kontaktní údaje, kam chcete informace posílat.

Dostávat je můžete formou SMS. Textové zprávy zajišťují pozvánky na zajímavé kulturní akce ve městě, ale také budou občany informovat o nenadálých událostech – odstávce tepla či dopravní uzavírce v jejich ulici.

E-mailem už nyní dostávají registrovaní obyvatelé Žatecký e-zpravodaj, který vychází dvakrát měsíčně, k nejbližší rozesílce dojde příští čtvrtek 21. února. Každé pondělí také e-mailem přichází přehled kulturních, sportovních a společenských akcí v nastávajícím týdnu.

Aktuální informace se objevují také v mobilní aplikaci Zlepšeme Česko na žatecké stránce. Tam lze rovněž sdílet informace o zatoulaných zvířatech, ztracených věcech nebo lze zadávat fotohlášky o rozbitých lampách, lavičkách, černých skládkách a dalších problémech, kterých si lidé všímají a chtějí je napravit.

S rostoucím počtem registrovaných uživatelů bude město Mobilní rozhlas využívat také pro ankety a zjišťování názoru obyvatel. Ankety prostřednictvím Mobilního rozhlasu mohou posloužit při přípravě participativního rozpočtu nebo debatách o dalším rozvoji města.

Čím víc obyvatel Žatce se k Mobilnímu rozhlasu přihlásí, tím lépe bude služba fungovat.

Registrovat se můžete na internetu www.mesto-zatec.cz, nebo přes web Mobilního rozhlasu či aplikaci Zlepšeme Česko. Tištěné formuláře lze odevzdat na infocentru radnice. Formuláře dostanete přímo na infocentru, ale také je najdete v knihovně, divadle, kavárně Mlsná koza či na stojanech, kde se odebírá Žatecký zpravodaj – v pasáži Normy, na poliklinice, prodejnách JIP, v samoobsluze na náměstí Poperinge.

(KAS)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru