Nemocnice Žatec a Žatecká teplárenská mají nové správní orgány
Nemocnice Žatec. Foto: e-lounsko
Louny

Žatec - Téměř kompletní jsou od ledna správní orgány dvou významných městských společností. Akciová společnost Žatecká teplárenská, která je centrálním dodavatelem tepla, má zcela nové představenstvo a doplněnou dozorčí radu. Jediná nemocnice v okrese Louny měla kompletně doplněnou správní radu. Záhy z ní ale odstoupil Ing. Čestmír Novák, takže jeden člen ještě chybí. Přesto je správní rada usnášeníschopná, dozorčí rada zůstala v plném složení.

Nové členy správních orgánů obou společností zvolili na konci loňského a začátku letošního roku žatečtí radní. Od obou společností očekávají v podstatě totéž: aby teplárna i nemocnice plnily své úkoly, kvůli kterým byly založeny.

V případě Nemocnice Žatec je to personální i ekonomická stabilizace a zachování čtyř základních primariátů. Chirurgie a interna fungují, od 1. března se znovu otevře lůžková část dětského oddělení. Z čtvrtého oddělení zůstává zavřená porodnice, ale gynekologie funguje.

„Od správní rady očekáváme, že připraví výhled dalšího fungování nemocnice a bude nás o něm průběžně informovat. Chceme, aby i do budoucna nemocnice zůstala v majetku města, nepočítáme tedy v současné době se vstupem cizího kapitálu ani Krajské zdravotní,“ zopakoval místostarosta Radim Laibl záměr, aby žatecká nemocnice dál fungovala, a to jako městská společnost.

U Žatecké teplárenské je z hlediska města prioritou, aby byla společnost zbavena obvinění a přestala být stíhána jako právnická osoba. V praxi to vedle hrozby trestu pro městskou společnost totiž také znamená, že teplárna ani nemůže případně žádat o dotace. To by měl být jeden z hlavních úkolů pro nové představenstvo.

„Vedle toho budeme chtít, aby byla zachována co nejnižší cena tepla pro občany města a zároveň aby společnost plnila jeden ze svých úkolů, tedy vytvářela zisk, který se ve formě dividend může stát pro město zajímavým zdrojem příjmů,“ řekl Radim Laibl.

Současné složení správních orgánů

Nemocnice Žatec, o. p. s.

Správní rada:

předseda Ing. Tomáš Vejvoda, členové MUDr. Irena Wilferová; MUDr. Vladimír Melč; MUDr. Petr Malý, MBA; MUDr. Vladimír Richter.

Dozorčí rada:

předseda Mgr. Miroslav Jan Šramota, členové MUDr. Pavel Lochovský; Jaroslav Špička.

 

Žatecká teplárenská, a. s.

Představenstvo:

Ing. Jan Sulík; Jaroslav Hladký; Petr Hanzl.

Dozorčí rada:

Ing. Radim Laibl; RSDr. Milan Pipal; Vladimír Vančura.

(KAS)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru