Město Žatec vyhlásilo výběrové řízení na provozovatele Senior Taxi
ilustrační foto
Louny

Žatec - Rada města Žatce na svém pondělním jednání vyhlásila výběrové řízení na provozovatele služby SeniorTaxi. Radní schválili výzvu pro podávání nabídek i pravidla pro poskytování služby SeniorTaxi. Zájemci, kteří chtějí službu provozovat a seniory vozit, musejí své nabídky předložit do 8. března. Samotná služba pak má začít fungovat od 1. dubna.

Provozovatelem bude dopravce, který provozuje taxislužbu a uzavře smlouvu s městem Žatec. Službu mohou využívat osoby, které dovršily 65 let věku a mají trvalý pobyt v Žatci nebo jeho místních částech. Zároveň musí mít průkaz SeniorTaxi – ten dostanou na Odboru dopravně správních agend (budova městského úřadu v ulici Obránců míru), konkrétně u paní Vratislavy Kopřivové. Předložit musí doklad totožnosti, průkazovou fotografii a zaplatit 20 Kč. Průkazy SeniorTaxi se budou vydávat až od 1. března, od kdy platí schválená pravidla pro SeniorTaxi v Žatci.

Taxi pro seniory bude jezdit ve všední dny od 7 do 17 hodin. Cena za jednu jízdu bude pro seniora 30 Kč. Skutečné náklady na provoz služby budou vyšší, ty ale pokryje město Žatec.

Každou jízdu je nutné objednat na dispečinku den předem. Součástí objednávky bude i nahlášení jména, aby bylo možné zkontrolovat, zda žadatel má na službu právo – tedy zda si zajistil průkazku SeniorTaxi a splňuje všechny podmínky. Se žadatelem o dopravu může službu využít maximálně jedna osoba doprovodu. Jestliže bude kapacita objednávek naplněná, bude další objednávka odmítnuta – počítá se 20 minut na každou jízdu.

Pokud město Žatec nevybere provozovatele SeniorTaxi, službu nebude provozovat a nelze ji právně vymáhat.

Pravidla pro poskytování služby SeniorTaxi, výzva k podání nabídek a další podrobnosti jsou uveřejněny na internetové úřední desce na stránkách www.mesto-zatec.cz. Přesná adresa: mestsky-urad/uredni-deska/verejne-zakazky-a-investicni-zamery/verejne-zakazky/provozovani-sluzby-seniortaxi-4024.html

(KAS)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru