Havraň, Velemyšleves - Do zóny Joseph mezi Havraní na Mostecku a Velemyšlevsí na Žatecku možná míří nový investor. Společnost Yankee Candle Europe Ltd. má v zámoří pozici nejprodávanější značky vonných svíček a projevila zájem o pozemky v našem regionu.

Svíčky vyráběné firmou, která má zájem o podnikání na Mostecku. Foto: Yankee Candle

"Radní schválili společnosti Yankee Candle Europe Ltd. záměr prodeje pozemků v rozvojové zóně Joseph za účelem výstavby závodu na výrobu voskových svíček a dalších aromatických prvků do domácnosti za kupní cenu 340 Kč za metr čtvereční, celkově zhruba za 52 milionů korun," potvrdila v pátek ráno mluvčí mosteckého magistrátu Alena Sedláčková.

Dodrženy musejí být zásady investičních pobídek schválené zastupitelstvem v dubnu letošního roku a respektováno vyjádření odboru rozvoje a dotací.

Celková výše investice a počet zaměstnanců, které by firma v zóně potřebovala, nejsou v tuto chvíli známé. Společnost podniká od roku 1969 a je přesným obrazem splnění "amerického snu". Tehdy Šestnáctiletý Mike Kittredge je na mizině s penězi a přemýšlí, jak obstarat dárek pro svou maminku. Rozpouští voskové pastelky a vyrábí svíčku. Tu vidí sousedka odvedle, která Mika přesvědčí, aby jí svůj výtvor prodal. S tímto kapitálem má chlapec dostatek prostředků na výrobu dvou svíček – jednu pro maminku, druhou na prodej. Tak se zrodila společnost Yankee Candle.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru