OBRAZEM: Základní školu v Postoloprtech obsadili dělníci. Po rozsáhlé rekonstrukci bude modernější a bezbariérová
Foto: Michal Hrdlička
Louny

Postoloprty – Základní škola na Draguši započala rozsáhlou rekonstrukci, cílem je vytvoření bezbariérových přístupů a celková modernizace školy. Hlavním zřizovatelem školy je město Postoloprty.

O dotace od IROP zažádalo město Postoloprty ve spolupráci s ředitelem školy Danielem Syrovátkem, který ukončil svou funkci na konci školního roku 2016/2017, nová ředitelka tedy převzala školu již s rozjednanou žádostí. Podmínkou této dotace, která celkově činí sumu zhruba 22 milionů korun, je právě bezbariérovost školy. Rekonstrukce bude tedy zahrnovat bezbariérové přístupy, výtahy a plošiny, nové dveře i vstupy do školy, stejně jako celý prostor před školou, který bude upraven a obnoven. Součástí této rozsáhlé rekonstrukce bude i vytvoření nových učeben a laboratoří, dále například interaktivní učebny, nebo vytápěného skleníku, který bude stejně jako zbytek areálu, bezbariérový.

„Celá škola bude bezbariérová, plošiny vzniknou jak ve všech pavilonech, tak v nové tělocvičně i jídelně. Škola bude dělaná tak, aby se dítě na vozíčku dostalo kamkoliv,“ řekla současná ředitelka školy Kateřina Pfertnerová.

Modernizace školy se tedy bude týkat nejen tříd, ale také jídelny a tělocvičny. Kromě bezbariérových přístupů bude v jídelně postaven nový výdejní pult, nebo speciální salátový bar, kde se budou moct děti samy rozhodnut, který druh ovoce nebo zeleniny zvolí.

Zatím probíhají průzkumy a přípravné práce, dle slov Kateřiny Pfertnerové nebudou nijak narušovat výuku. Převážná část rekonstrukce pak proběhne v době prázdnin.

V současné době je na této základní škole jeden student, který je handicapován vozíčkem – po vytvoření bezbariérových přístupů tento počet jistě naroste, jelikož bezbariérových škol je v České republice zhruba 25%.

Autor: Andrea Řepková

foto

P1680855

P1680857

P1680862

P1680863

P1680872

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru