Krušné hory - Začátek prázdnin s sebou přinese příznivou novinku těm příznivcům turistiky a cyklistiky, kteří se chystají trávit třeba jen část dovolené doma v regionu. Od 1. července do 31. srpna pojedou cyklobusy Ústeckého kraje na třech turisticky atraktivních linkách kromě víkendu i ve všedních dnech.

Oblíbeným startem i cílem cyklistů je sportovní areál na Klínech na Mostecku. Foto: Sport areál Klíny

O každodenní přepravu jízdních kol se během prázdnin rozšíří služby autobusové linky 433, která směřuje z Děčína přes Maxičky na Sněžník do oblasti Labských pískovců. Pokud byste se chtěli s kolem vydat do Českého Švýcarska, tam Vás denně zaveze linka číslo 434 z Děčína přes Mezní Louku, Jetřichovice a Rybniště do Krásné Lípy. Na vrcholky Krušných hor se pak i mimo víkend dostanete s číslem 493 z Teplic na Moldavu. Tyto tři spoje se tak přidají k vybraným cyklobusovým linkám Dopravy Ústeckého kraje, které už zajišťují všednodenní dopravu kol na Lounsku, Litoměřicku, Ústecku a Mostecku.

Sezónní regionální přepravu jízdních kol můžete letos využít celkem na 35 cyklobusových linkách Dopravy Ústeckého kraje. Kraj přizpůsobil dosud běžné autobusové spoje k převozu kol díky nové smlouvě s dopravci. Do cyklisty navštěvovanějších lokalit jezdí zacharakteristickými zelenými vozy s klimatizací vleky s minimální kapacitou 20 jízdních kol. Ostatní autobusy mají vzadu speciální nástavbu pro upevnění 6 kol. Jednosměrná doprava jízdního kola vyjde na 20 Kč. Přepravu kol budou krajské autobusy zajišťovat do konce letošního září, u některých linek až do konce října.

Kraj připravil prázdninovou novinku pro turisty a cyklisty i v železniční regionální dopravě. Sezónním vlakem se můžete v létě i v průběhu týdne vydat do Krušných hor. Rozšíření z víkendového na každodenní provoz Vás během prázdnin čeká na vlakové lince U25 z Mostu na Moldavu. I zde je možná přeprava jízdních kol.

Kompletní jízdní řády a informace o regionálních spojích naleznete na dopravním portálu www.dopravauk.cz

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru