Radnici v Žatci obklopilo lešení, rekonstrukce vstoupila do další fáze
Rekonstrukce žatecké radnice. Foto: e-lounsko.cz
Louny

Žatec - Čelní část žatecké radnice tento týden obklopilo lešení. Dělníci ze stavební firmy pokročili do další fáze rekonstrukce historické budovy a chystají se pracovat na jejím vnějším plášti.

Oprava radnice probíhá od počátku letošního roku a je to největší investiční akce města v roce 2019. Náklady přesáhnou 47 milionů korun. Součástí je oprava střechy, fasády, výměna oken i dveří, renovace výtahu. Opravovat se bude i systém vzduchotechniky a klimatizace, aby v době letních veder bylo na úřadě snesitelné prostředí pro návštěvníky i zaměstnance.

Oprava radnice skončí až příští rok. Naposledy se sídlo městského úřadu i s použitím lešení opravovalo v polovině 90. let. Pro veřejnost je budova i během prací přístupná a poskytuje služby, ale některé odbory se kvůli opravě dočasně přestěhovaly do jiných objektů. Omezen je také provoz obřadní síně, svatby například město organizuje v Křížově vile.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru