Křest rýžovým vínem a modlitba. Z Nexenu v zóně Triangle vyexpedovali první pneumatiky
Historicky úplně první pneumatiku vyexpedoval sám CEO společnosti Nexen Tire pan Travis Kang. Foto: Nexen
Louny

Žatec – Společnost Nexen Tire Europe získala povolení k zahájení zkušebního provozu a mohla tak slavnostně vyexpedovat první pneumatiky. Tu historicky úplně první vyexpedoval sám CEO společnosti Nexen Tire pan Travis Kang (na snímku níže). Slavnostní události přihlíželi zaměstnanci závodu v čele s prezidentem Nexen Tire Europe panem Eung Young Leem.

Korejská kultura ctí prvenství, a tak se dostalo náležité pozornosti i expedici prvních pneumatik vyrobených v novém závodě Nexen Tire Europe v průmyslové zóně Triangle u Žatce. Tato událost byla oslavena tradičním korejským způsobem, který zahrnoval křest korejským vínem z rýže a následnou modlitbu za úspěch budoucí sériové výroby. Společnost Nexen Tire tak překonala další významný milník v cestě k zahájení plného provozu žatecké továrny. Ta má do budoucna nabídnout až 1 500 pracovních míst. Po rozšíření závodu o druhou fázi, která se již plánuje, tak společnost investuje v České republice celkem 829 milionů eur (přes 21 miliard Kč).

„V roce 2014 jsme se rozhodli postavit naši novou moderní továrnu právě zde, v České republice. Po pěti letech chci poděkovat vám všem, zaměstnancům Nexen Tire Europe, že díky vašemu úsilí tady dnes stojí. Věřím, že česká továrna se nestala pouze jednou z továren v rámci našeho globálního koncernu, ale že bude úspěšně reprezentovat Nexen Tire v České republice a v Evropě. Mateřská společnost Nexen Tire v Jižní Koreji je připravena i nadále podporovat český závod, a to i v rámci expanzivních plánů v budoucnu,“ řekl v projevu k zaměstnancům CEO společnosti Nexen Tire pan Travis Kang.

0205nexen2

První expedici pneumatik se dostalo náležité pozornosti. Foto: Nexen

Jihokorejská společnost, založená v roce 1942, je světovým výrobcem pneumatik se sídlem v Jangsanu v provincii Jižní Kjongsang a v Soulu. Letos slaví 77. výročí od svého založení. Společnost patří mezi nejrychleji rostoucí výrobce pneumatik na světě. Má 491 obchodních zastoupení ve 141 zemích na celém světě (stav v červenci 2015) a tři výrobní závody – dva v Koreji (Jangsan a Changnyeong) a jeden v Číně (Čching-tao). Svůj čtvrtý závod postavila v Žatci v České republice. Společnost Nexen Tire vyrábí pneumatiky s vyspělou technologií a špičkovým designem pro osobní vozidla, SUV a lehké nákladní automobily. Společnost se zaměřuje také na výrobu pneumatik UHP s využitím nejmodernějších technologií. Své výrobky dodává jako originální díly pro řadu světových výrobců automobilů. V roce 2014 společnost jako první výrobce pneumatik na světě získala čtyři nejprestižnější ceny za design.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru