Kriminalisté už mají zloděje, který na Lounsku kradl jízdní kola. K původnímu majiteli se vrátilo jen jedno
ilustrační foto
Louny

Louny - V průběhu února se nejen v Lounech setkávali policisté s častými krádežemi jízdních kol. V té době ještě neznámý pachatel používal násilí k překonání zajištěných prostor, kde se nacházely později odcizené věci. O této nepříjemnosti jsme informovali ZDE.

V těchto složitých případech, kdy se samotné předměty odcizení dohledávají velice těžko, učinili kriminalisté posun. "Svou důslednou prací a díky své osobní a místní znalosti došli až k 35 letému muži. Ten má podle nich na svědomí čtyři odcizená kola v celkové hodnotě dosahující téměř 50 tisíc korun," uvedla lounská policejní mluvčí Irena Pilařová. Své pole působnosti neomezil pouze na město Louny, jedno kolo měl odcizit i v Žatci.

Kriminalistům se podařilo jedno z kol vrátit majiteli. Zbytek měl muž rozprodat. "Do výslechu své jednání omlouval tím, že je bez zaměstnání a potřeboval peníze na obživu," dodala Irena Pilařová.

Ukázalo se, že muž byl v minulosti za majetkovou trestnou činnost již odsouzen. Nyní na svobodě pobývá díky podmínečnému propuštění. Kriminalisté mu v uplynulých dnech sdělili obvinění z trestných činů krádež, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. "Soud ho za mříže může poslat znovu, tentokrát až na tři roky," uzavřela policejní mluvčí.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru