Připravte se na ochlazení. Krušné hory o víkendu zasáhne vydatné sněžení
Kopec Bouřňák v Krušných horách. Uvidíme znovu tento pohled? Záleží, jestli se sníh na zemi udrží. Ilustrační foto
Louny

Lounsko a Žatecko - Čtvrtek se podle předpokladů stal nejteplejším dnem týdne a přinejmenším na nějakou dobu i měsíce. Skoro letní počasí však nyní vystřídá chladné proudění, které do hor vrátí sníh.

V pátek 3. května přes Českou republiku přejde studená fronta, jejímž autorem jest velmi rozlehlé pole nižšího tlaku vzduchu nad severní Evropou a za kterou nejen do celého Ústeckého kraje začne od severozápadu natékat vzduch mající kořeny v oblastech ležících nad severním polárním kruhem. V první polovině dne bude oblačno až zataženo, mnoho srážek přesto očekávat nelze, v té druhé se v severozápadním větru tak trochu začnou honit mraky. Nejvyšší odpolední teploty okolo 9 až 13 °C.

V sobotu 4. května se podle slov numerických modelů dostaví další fronta. Srážkové pásmo s ní spojené by nám mělo dělat společnost již od ranních až do (pozdních) odpoledních hodin, přičemž v Krušných horách půjde o sněžení. Celkově by z oblaků mělo vypadnout až 15 cm sněhu, kolik se udrží na zemi, to ukáže až praxe. V nížinách samozřejmě tvorbu sněhové pokrývky očekávat nelze, zase taková zima nebude. Nejvyšší odpolední teploty okolo 3 až 7 °C, na horách okolo 0 °C, ráno v minimu kolem 2 až 6 °C.

V neděli 5. května se už nanejvýše objeví nějaká decentní přeháňka, na horách opět sněhová, jinde dešťová, oblačnosti k tomu znovu dosyta. Nejvyšší odpolední teploty okolo 5 až 9 °C, ráno v minimu kolem -1 až 3 °C.

V pondělí 6. května to momentálně vypadá na nejvyšší odpolední teploty okolo 8 až 12 °C, ráno v minimu nejspíše -1 až 3 °C. Dále převážně oblačno, hlavně odpoledne nepřekvapí slabá přeháňka, více méně ve všech polohách dešťová.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru