Zpěvačka ze sicilského Palerma Alba Plano vystoupí v žateckém divadle
Zpěvačka ze sicilského Palerma Alba Plano vystoupí v žateckém divadle
Louny

Žatec - V dalším z hudebních večerů, 14. května od 19 hodin, zazpívá v žateckém divadle Alba Plano, mimořádně univerzální zpěvačka s jedinečnou hlasovou texturou a talentem.

Zpívá jazz a hudební styl zvaný neo soul, což je původně americký hudební styl kombinující soulovou hudbu a moderní R&B s prvky jazzu, funku, hip hopu, popu, gospelu a africké hudby. Pochází ze sicilského Palerma, ale momentálně žije v Londýně . Svou uměleckou kariéru začala hostováním v show pro Dabliu Radio na Sicílii, poté pracovala jako herečka v italské televizi. Studovala také módní design, ale její hlavní vášní byla vždy hudba.

Zpívá už od svých teenagerských let, ale až po dvacítce začala studovat jazzový zpěv. Uznávaní zpěváci, kteří ji vedli, ji povzbuzovali k experimentování s hlasem jako s legálním nástrojem. Alba se nechává ovlivňovat od široké škály umělců, mezi jinými Nina Simon či BobyMcFerrin. Její slabost pro jazz, hip hop a nebo soul je ale rozhodující.

Alba se usadila v Londýně a nyní spolupracuje s uznávanými hudebníky, kteří mnohdy pracovali pro velké pěvecké hvězdy. (např. Dale Davis byl baskytarista a hudební režisér Amy Whinehouse). Měla příležitost vystupovat na mnoha zdejších prestižních pódiích. Poslední dva roky je frontmankou projektu Forefer Amy, v němž zpívá Amiiny písně s její původní kapelou za zády. S tímto projektem vystupuje nejen v Británii ale i po Evropě.

Na svém českém turné představí nové pěti písňové EP White Lotus. Mino to bude zpívat i nesoulovou a jazzovou klasiku. Doprovázet ji budou, vynikající čeští hudebníci. Jmenovitě:Petr Beneš – piano, Petr Dvorský – kontrabas, Marek Urbánek – bicí.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru