To je krása! Tahle originální ptačí budka čeká na své první obyvatele. Vyrobili ji prvňáčci ze Žatce
Třetí nejhezčí ptačí budku v severních Čechách vyrobili školáci ze ZŠ Petra Bezruče v Žatci. Foto: ZŠ Petra Bezruče
Louny

Žatec - Třetí nejhezčí ptačí budku v severních Čechách vyrobili v soutěži, již vyhlásila společnost Severočeské vodovody a kanalizace, školáci ze ZŠ Petra Bezruče v Žatci. Soutěže Stavíme ptačí budky se zúčastnilo celkem 228 školních družin z Ústeckého a Libereckého kraje, vyhlášení výsledků proběhlo v květnu v Chomutově.

Přes dvě stě stovky nových ptačích budek (sýkorníků) nabídne nový domov sýkorkám hnízdícím v české přírodě a pomůže jím vyvést mladé. V úterý 7. května na výherce čekalo slavnostní vyhlášení výsledků a předání cen v obřadní síni starobylé radnice v Chomutově. Na slavnost byly pozvány tři kolektivy školních družin – ZŠ Petra Bezruče v Žatci, ZŠ a MŠ Radonice a ZŠ Kadaňská v Chomutově. Pozvané děti a paní vychovatelky do poslední chvíle nevěděly, jaké místo je čeká, o to napínavější to bylo.

Po přivítání zástupci společnosti a náměstkem primátora statutárního města Chomutov Janem Marešem přišlo oznámení vítězů – jako třetí se v tak velké konkurenci umístily děti ze Žatce - školní družina ZŠ Petra Bezruče pod vedením vychovatelky Renaty Oberreiterové, druhé místo patří školákům z Radonic a 1. místo vybojoval kolektiv družiny z chomutovské ZŠ Kadaňská.

2005budka

Žatecké děti při vyhlášení výsledků. Foto: ZŠ Petra Bezruče

Vítězové soutěže převzali bronzové, stříbrné a zlaté medaile, diplomy a poukazy ve výši 2, 4 a 6 tisíc korun na zakoupení v papírnictví výtvarných školních potřeb. Děti navíc dostaly pastelky a omalovánky a jejich dospělý doprovod skleněné karafy na vodu.

Úkolem žáků bylo sestavit dle praktického návodu ptačí budku, umístit ji do školní zahrady a vyfotit ji. Dále namalovat obrázek s obyvateli, kteří v ptačí budce budou bydlet.
Děti ze školní družiny ZŠ Petra Bezruče v Žatci si soutěžní úkol ještě „ztížily“ a vyrobily samy svojí originální ptačí budku.

Při zdobení a vytvoření obrázku děvčata z 1.A a 1. B(Terezka, Andrejka, Majda, Eliška, Kája, Anežka, obě Lucky a Hanička) s vedoucí vychovatelkou Renatou Oberreiterovou prokázaly velkou šikovnost a fantazii. Jejich ptačí budka je umístěna na školní zahradě a čeká na své obyvatele. (žz)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru