Dopravní akce „Prázdniny“ na Lounsku: Policisté rozdali 15 pokut. Dva řidiči sedli za volant opilí
Ilustrační foto: Policie ČR
Louny

Okres Louny - Konec školního roku sebou nese také nepříznivý vývoj dopravní nehodovosti. Policisté z Lounska se proto zapojili do celorepublikové dopravně bezpečnostní akce „Prázdniny“. Ve dnech 28. a 29. června zkontrolovali 131 vozidel.

Takzvaně s čistým štítem z kontrol nevyšlo 17 řidičů. Pokutu za přestupek v dopravě si z místa odvezlo 15 z nich. "U dvou řidičů policisté zjistili, že jsou ovlivněni alkoholem. Jeden z nich se bude za své „posilnění“ před jízdou zpovídat před správním orgánem. Před soudem bude vysvětlovat své neuvážlivé chování druhý řidič, kterému při kontrole policisté zjistili v jeho těle hladinu alkoholu v hodnotě až 1,64 promile," uvedla policejní mluvčí Irena Pilařová.

Od policistů si již 45letý muž vyslechl podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Výměra trestu u takového činu je odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru