Žatec se zapojí do krajského projektu Technických klubů
Žatec se zapojí do krajského projektu Technických klubů. Foto zdroj: Město Žatec
Louny

Žatec - Do projektu Technické kluby se zapojí město Žatec po výzvě Ústeckého kraje. Díky spolupráci s krajem může město zahájit přípravy na vybudování Přírodovědného centra v Žatci ještě předtím, než budou nachystané prostory bývalého PDA, kam se s ním do budoucna počítá.

Projekt Technický klub má rozšířit zájmové vzdělávání dětí a mládeže, ale částečně zasáhne i do povinné výuky. Jeho fungování se bude dělit na tři části: řemesla a jejich ochutnávka; IT, nové technologie, 3D tisky a robotika; stavebnice, digitální a matematická gramotnost.

Odhadovaný rozpočet na Technický klub, tedy jeho vytvoření a tříleté fungování, má být přes osm milionů korun, což jsou náklady, které uhradí Ústecký kraj. Město se v rámci spolupráce zavazuje udržet klub další dva roky, najít vhodné prostory a přispět částkou do 420 tisíc korun. Než vznikne Přírodovědné centrum v Žatci, může Technický klub fungovat v prostorách zemědělské školy, a to nejspíše od 1. ledna 2020.

Po rekonstrukci bývalého Posádkového domu armády v Masarykově ulici bude nové Přírodovědné centrum v Žatci nabízet projekt Věda na kouli, digitárium a výstavní prostory určené pro vzdělávání. Technický klub do tohoto centra logicky patří.

Pro Žatec je zároveň důležité, že by tento projekt neměl konkurovat plánovanému robotickému centru, které se plánuje v bývalém klášteře kapucínů. Naopak se budou oba záměry doplňovat a mohou společně sloužit technickému vzdělávání žáků základních a středních škol. Právě technicky vzdělaní absolventi chybí všem firmám v Ústeckém kraji, a tedy i v Žatci nebo v nedaleké průmyslové zóně Triangle. (kas)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru