SeniorTaxi v Žatci využívá přes dvě stovky seniorů. Od září zlevní jízdné
ilustrační foto
Louny

Žatec - Seniortaxi v Žatci využívá už přes dvě stovky seniorů a zájem o něj stále roste. Aby bylo SeniorTaxi co nejdostupnější, schválili žatečtí radní novinku – od 1. září se sníží jízdné. Za jednu jízdu tak senior zaplatí 20 korun, dosud se platilo 30 Kč.

Službu SeniorTaxi zavedl Žatec od letošního dubna a je určena pro občany nad 65 let. Taxi je vozí po městě, zejména k lékaři či na úřady, za zvýhodněnou cenu, která bude od září 20 Kč za jednu jízdu. Hlavní část nákladů taxislužby pro seniory hradí město Žatec.

Výhodu mohu využívat občané města Žatce a místních částí (Bezděkov, Milčeves, Radičeves, Trnovany, Velichov, Záhoří), kterým je 65 let a více a mají vyřízenou průkazku. Tu si dosud vyzvedlo 237 lidí.

Od dubna se pomalu zvyšuje využívání SeniorTaxi: v dubnu bylo 74 jízd, v květnu 144 a v červnu 194. V červenci klesl počet jízd na 162, což může být způsobeno obdobím prázdnin a dovolených třeba právě u lékařů.

Jízdu SeniorTaxi je nutné objednat minimálně den předem, a to vždy ve všední den od 7.30 do 11 hodin na telefonu 415 710 295 (dispečink - Domov pro seniory). Taxi si tak může senior objednat třeba týden dopředu, když už ví, na kdy je objednán k lékaři.

Samotné jízdy probíhají ve všední dny od 7 do 17 hodin.J ízdu si může objednat jen registrovaný uživatel. Registrace se provádí na Odboru dopravně správních agend, je nutná průkazová fotografie, zaplacení poplatku 20 Kč a předložení osobního dokladu.

(kas)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru