Policisté zastavili muže se zákazem řízení. Pak vyplulo na povrch, že má na svědomí obří krádež v baru
Ilustrační foto: CC0
Louny

Žatec - Neznámá tvář figurující v několika případech se kriminalistům a policistům z obvodního oddělení v Žatci postupně spojila v jednoho muže.

Nejprve došlo v průběhu července v jednom z žateckých barů k odcizení finanční hotovosti přesahující 100 tisíc korun. Kriminalisté se postupně dopátrali až k 21letému muži, který má mít podle nich čin na svědomí.

V polovině srpna na čerpací stanici v Žatci někdo využil okamžiku nepřítomnosti majitele a odcizil odložený batoh s věcmi. Tehdy se škoda vyšplhala téměř na 3 tisíce korun. Tři dny na to policisté z obvodního oddělení zastavili při silniční kontrole automobil s 21letým řidičem. U toho zjistili, že mu městský úřad zakázal dál řídit motorová vozidla.

Žatečtí policisté si záhy spojili řidiče s případem z benzínové čerpací stanice. Přiznal se jim s tím, že údajně v batohu nemělo být všechno, co tvrdil poškozený. "Když ho následně kriminalisté vyslýchali, doznal se i k předešlému případu. Své jednání zdůvodnil tím, že byl ve finanční tísni," tlumočila zjištění svých kolegů policejní mluvčí Irena Pilařová.

Nyní čelí obvinění z trestných činů krádež a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Od soudu si může vyslechnout verdikt s vyšší trestní sazbou, až pět let odnětí svobody. Důvodem toho je výše škody, kterou měl způsobit, a také jeho trestní minulost, za majetkovou trestnou činnost byl již odsouzen.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru