Mezinárodní organizace pěstitelů chmele podpořila zápis Žatce na seznam UNESCO
Mezinárodní organizace pěstitelů chmele podpořila zápis Žatce na seznam UNESCO. Foto: město Žatec
Louny

Žatec - Mezinárodní organizace pěstitelů chmele (IHGC), která sdružuje 34 členů (z toho 20 chmelařských zemí) podpořila zápis chmelařských památek v Žatci na seznam UNESCO.

Na jednání Mezinárodního chmelařského kongresu 1. srpna 2019 ve Slovinsku konstatovalo představenstvo IHGC, že chmelařství má v České republice bohatou a dlouhou historii. Především Žatec byl oblastí pěstování chmele po stovky let a díky specifické chmelařské architektuře se jedná o jedinečné místo světového chmelařství.

Dopis s rozhodnutím představenstva IHGC předal starostce města Žatec u příležitosti slavnostního zahájení Dočesné viceprezident mezinárodní chmelařské organizace Zdeněk Rosa.

V roce 2021 přivítá Mezinárodní chmelařský kongres Česká republika a pěstitelé z celého světa se již těší na návštěvu Žatce.

(zr)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru