Žatecká teplárna bude mít nové, méně početné vedení
Žatecká teplárenská. Ilustrační foto, zdroj: město Žatec
Louny

Žatec - Městská teplárna bude mít nové vedení. Ke změně dojde nejen personálně, ale také v organizaci vedoucího managementu. Představenstvo Žatecké teplárenské, a.s., vypsalo výběrové řízení na ředitele společnosti a na náměstka pro výrobu a distribuci tepla.

Dvoučlenné vedení firmy má nahradit dosavadní model tří náměstků (výrobního, technického a ekonomického) bez ředitele. „Důvod je jednoduchý. Pro firmu se čtyřmi desítkami zaměstnanců podle nás dva lidé ve vedení stačí. Nový model by měl být i efektivnější z pohledu řízení firmy, bude určená jasná odpovědnost,“ vysvětlil změnu předseda představenstva městské společnosti Jaroslav Hladký. Snížení počtu hlavních manažerů sníží také mzdové náklady firmy.

Výběrové řízení na ředitele a jeho náměstka trvá do 25. září. V případě potřeby jej ale může představenstvo prodloužit, aniž by to ovlivnilo chod firmy.

Vedle hledání nového managementu čeká Žateckou teplárenskou, a. s., také soudní jednání. Městská firma a tři fyzické osoby jsou obžalovány kvůli čerpání evropské dotace na modernizaci teplárny.

„Naším cílem je dosáhnout, aby byla teplárna jako právnická osoby obžaloby zproštěna,“ zopakoval Jaroslav Hladký. Ani případné odsouzení firmy by ale nemělo ovlivnit dodávky tepla do města. Hlavní líčení začne příští týden.

(kas)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru