Dobrovolní hasiči ze Žatce ukázali návštěvníkům svůj areál a chystají oslavy 150. výročí
Dobrovolní hasiči ukázali svůj areál a chystají oslavy 150. výročí. 3x foto: Hasiči Žatec
Louny

Žatec - Dnem otevřených dveří žatečtí dobrovolní hasiči v sobotu ukázali, odkud a s čím vyjíždějí do svých mnoha akcí. Zatímco jejich častá činnost je veřejnosti většinou neviditelná, ukázkou techniky a výstroje ve svých prostorách v areálu nemocnice se dobrovolní hasiči představují každý rok.

Zajímavý program pro děti i dospělé nespočíval jen v ukázkách vozidel, člunu, hadic či ochranných obleků. Připravená byla třeba ukázka slaňování z téměř 30 metrů nebo možnost stříkání vodou na cíl. Během dne tak do areálu nemocnice přišlo mnoho Žatečanů.

Sbor dobrovolných hasičů Žatec se připravoval nejen na pravidelný den otevřených dveří, ale už také plánuje mnohem větší akci. Příští rok, konkrétně 16. května, proběhne na náměstí Prokopa Velkého obrovská akce – oslav 150 let hasičského sboru v Žatci.

Celodenní program ukáže historickou hasičskou techniku i současné stroje a pomůcky hasičů ve městech, na dráze či letištích. Do žateckých oslav se zapojí také sbory ze širokého okolí, přijet mají i kolegové z Německa.

Návštěvníci oslav pod Chmelovým majákem se mohou těšit jak na statické ukázky techniky, tak na dynamické ukázky dovedností hasičů nebo bohatý doprovodný program. 150 let – to už je velký důvod k oslavě i poděkování dobrovolným hasičům, kteří aktivně pomáhají profesionálním hasičům i všem obyvatelům Žatce při mnoha různých příležitostech. (kas)

1709hasici2

1709hasici3

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru