V objektu bývalé věznice v Žatci by mohlo vzniknout jedenáct startovacích bytů s kavárnou v přízemí
Město představilo studii, která mění bývalou věznici na byty. Foto zdroj: město Žatec
Louny

Žatec - Jedenáct startovacích bytů by mohlo v nejbližších letech vzniknout v objektu bývalé posádkové věznice v centru města. Se studií na využití tohoto objektu se seznámili minulý týden žatečtí zastupitelé.

Díky záměru by se našlo využití pro prázdnou budovu, mladí lidé by dostali možnost nájemního bydlení než si zajistí svůj větší byt a navíc by stavba propojila pro pěší prostor budoucí divadelní zahrady s ulicí Obránců míru. Zadání pro vzniklou studii schválila rada města na jaře letošního roku.

„V prvním patře počítáme s jedním bytem velikosti 2 + kuchyňský kout a třemi byty 1+kk místo bývalých cel. Druhé patro by mělo stejnou dispozici. V podkroví počítáme se dvěma ateliérovými byty,“ popsal rozmístění bytů architekt Libor Habanec.

Projekt počítá v přízemí také s kavárnou, která má pracovní název Café Basa. Prostor ale bude univerzální a lze jej využít i jinak než coby kavárnu.

„Cílem je oživit i prostor v okolí tohoto objektu, přilákat občany a návštěvníky města do historické části města. Budeme se snažit na rekonstrukci využít vhodný dotační program. Další přípravné práce na projektu navrhneme a předložíme zastupitelům ke schválení v rámci investičního plánu roku 2020,“ uvedla vedoucí Odboru rozvoje města Kateřina Mazánková. Kdy se budova bude rekonstruovat a kolik bude stát zatím nelze přesně určit.

Tomáš Kassal

1809byty1

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru