Už jste ji navštívili? Chmelnicemi Stekníku vede nová naučná stezka chmele
Zámek Stekník
Louny

Žatecko - Naučná stezka chmele byla slavnostně otevřena v sobotu 14. září komentovanou prohlídkou. Prohlídku vedl botanik Jan Albert Šturma, který také první zastávku slavnostně pokřtil žateckým pivem. Výklad doplnil o aktuální informace z oboru chmelařství Zdeněk Rosa.

Stezka vznikla za spolupráce organizace Místa zblízka a Chmelařského institutu, a za přispění Svazu pěstitelů chmele, Chmelařského muzea, zámku Stekník a Chrámu chmele a piva. Chmelařská stezka představuje návštěvníkům na několika zastaveních chmelovou krajinu a historii pěstování chmele. Návštěvník se dozví, jak chmel roste, a jaké vzácné a jedinečné látky obsahuje.

Na prohlídku trasy si s sebou nezapomeňte vzít mobilní telefon. V rámci stezky totiž nejsou informační tabule, ale jednotlivá zastavení mají QR kód přes který si lze načíst informace k danému místu. Veškeré informace najdete na stránce podporované Chmelařským institutem - https://cestouchmele.chizatec.cz/

Na prohlídku chmelařské stezky můžete navázat historickou stezkou, prohlídkou zámku a samozřejmě následnou prohlídkou Chmelařského muzea nebo Chrámu chmele a piva v Žatci.

(zr)

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru