Od pravěku po romantismus. Muzeum v Žatci připravilo seriál o dějinách umění
ilustrační foto: CC0
Louny

Žatec - Pro letošní podzim připravilo žatecké muzeum novinku v podobě seriálu o dějinách umění. Celkem osm přednášek proběhne od konce října 2019 do začátku května 2020, budou se odehrávat jednou za měsíc, vždy v neděli od 15 hodin v unikátním prostředí Křížovy vily.

Minikurz je vhodný pro ty, kteří se s historií umění teprve seznamují, i pro ty, kteří už nějakou zkušenost mají. Každá přednáška se bude věnovat jednomu uměleckohistorickému období s důrazem na příběh jednoho konkrétního umělce. Výklad doplní i kvalitní velkoplošná projekce.

„V přednáškách si připomeneme ty nejzásadnější okamžiky v dějinách výtvarného umění, představíme si ty nejzajímavější osobnosti a seznámíme se s nevýznamnějšími díly, která vznikla od pravěku do konce 19. století. To vše v nenáročném vyprávění založeném na slavné knížce Ernsta Gombricha s názvem Příběh umění," přibližuje Monika Merdová, absolventka magisterského studia Dějin výtvarného umění na Univerzitě Palackého v Olomouci, která zájemce seriálem provede.

Cyklus bude zahájen v neděli 20. října přednáškou o pravěkých jeskynních malbách. Vstupné 30 Kč/osoba.

Termíny a témata:

1) 20.10. - Pravěk - Altamira a Lascaux
2) 10.11. - Antika - Parthenon, Feidias
3) 15.12. - Byzanc - Hagia Sofia
4) 12.1. - Románský – iluminované rukopisy
5) 9.2. - Gotika - Opat Suger – vznik gotického slohu
6) 8.3. - Renesance - Michelangelo
7) 5.4. - Baroko – Caravaggio a Bernini
8) 3.5. - Romantismus - Violet le Duc

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru